Ελεύθερος Τύπος
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Ταρτάκια με φέτα, μοτσαρέλα και ντοματίνια

Newsroom eleftherostypos.gr

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος φτιάχνει ταρτάκια με φέτα, μοτσαρέλα και ντοματίνια. Λαχταριστά και τραγανά, εντυπωσιάζουν με τη γεύση τους.

Υλικά

200 ml νερό
100 γραμμ. ελαιόλαδο
100 γραμμ. βούτυρο, ανάλατο + επιπλέον για την επάλειψη
500 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
20 γραμμ. μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
150 γραμμ. φέτα τριμμένη
150 γραμμ. μοτσαρέλα τριμμένη
500 γραμμ. ντοματίνια
Φύλλα βασιλικού για γαρνιτούρα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζετε το νερό, το ελαιόλαδο, το βούτυρο και αφήνετε να βράσουν για 2 λεπτά. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Κοσκινίζετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και προσθέτετε το αλάτι. Ρίχνετε το μείγμα με το αλεύρι μέσα στη ζεστή κατσαρόλα με τα υγρά και ανακατεύετε να ενωθούν τα υλικά και να αρχίσει η ζύμη να φουσκώνει.

Αφαιρείτε τη ζύμη από την κατσαρόλα και την τοποθετείτε σε έναν καλά αλευρωμένο πάγκο. Ζυμώνετε λίγο ακόμη. Υπολογίζετε τη διάμετρο από μικρές ταρτιέρες και μετράτε 2 εκ. επιπλέον για να κόψετε τη ζύμη σε στρόγγυλους δίσκους.

Τοποθετείτε τους δίσκους ζύμης στις μικρές ταρτιέρες, που από πριν έχετε αλείψει με βούτυρο. Με ένα μαχαίρι κόβετε τα περισσεύματα των φύλλων ζύμης, που προεξέχουν, και με τα δάχτυλά σας πιέζετε τη ζύμη στα τοιχώματα των ατομικών σκευών.

Με ένα πιρούνι τρυπάτε τη ζύμη σε αρκετά σημεία και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Βγάζετε από το φούρνο, μοιράζετε στις ψημένες βάσεις τη φέτα, τη μοτσαρέλα και τοποθετείτε ομοιόμορφα τα ντοματίνια.

Ψήνετε για 15 λεπτά, μέχρι να λιώσουν τα τυριά. Βγάζετε τα ταρτάκια από το φούρνο, γαρνίρετε με φυλλαράκια βασιλικού και σερβίρετε.

Προτεινόμενα για εσάς

H συνταγή της ημέρας: Μανιτάρια γεμιστά με φέτα

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

H συνταγή της ημέρας: Σαλάτα εποχής με κολοκύθα & φέτα

«Πικρή» η φέτα για τους Δανούς – Γιατί παραπέμπονται στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο

Μιχάλης Μάρδας

Φέτα και ούζο στη λίστα των 100 προστατευόμενων ευρωπαϊκών προϊόντων στη συμφωνία ΕΕ-Κίνας

Ανδρέας Ντίνης

Χτύπημα στις ελληνικές εξαγωγές φέτας και ροδάκινου μετά την αύξηση των δασμών Τραμπ στην ΕΕ

Μιχάλης Μάρδας

Η συνταγή της ημέρας: Μπατζίνα τυρόπιτα χωρίς φύλλο

Η συνταγή της ημέρας: Μπουγιουρντί πικάντικο με φέτα

Η συνταγή της ημέρας: Μελιτζάνες στο φούρνο με ντομάτα και φέτα

Η συνταγή της ημέρας: Γεμιστές πατάτες με φέτα από τον Τάσο Αντωνίου