Ελεύθερος Τύπος
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Μοσχαράκι νουά λεμονάτο με λαχανικά

Newsroom eleftherostypos.gr

Κυριακάτικο τραπέζι με πρωταγωνιστή μοσχαράκι νουά λεμονάτο με λαχανικά. Η γεύση του θα σας εκπλήξει…

Υλικά

1000 γραμμ. ‏μοσχάρι νουά
1 ‏κρεμμύδι σε φέτες
2 κουταλιές της σούπας ‏βούτυρο
2 ‏σκελίδες σκόρδο σε μικρά κομματάκια
1/2 ποτηράκι κρασιού ‏λευκό κρασί
2 ‏λεμόνια (μόνο το χυμό τους)
Λίγο θυμάρι
2 ‏καρότα κομμένα σε μακρόστενα μπαστουνάκια
600 ml ‏ζεστό νερό ή ζωμός κρέατος
Ελαιόλαδο
Αλάτι &  πιπέρι

Διαδικασία

Κόβετε κατά μήκος το σκόρδο. Τρυπάτε το κρέας με μυτερό μαχαίρικαι μπήγετε μέσα το σκόρδο. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το βούτυρο και λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ροδίζετε πολύ καλά γύρω γύρω από όλες τις πλευρές το κρέας, για περίπου 10 λεπτά. Προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο ακόμα, το καρότο, το κρεμμύδι, πασπαλίζετε με το θυμάρι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 3 λεπτά περίπου.

Σβήνετε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί χαμηλώνετε τη φωτιά, ρίχνετε το ζωμό κρέατος ή νερό, σκεπάζετε το φαγητό και σιγομαγειρεύετε για 75 λεπτά περίπου (Γυρίζετε συχνά το κρέας ώστε να ψηθεί σωστά μέχρι μέσα).

Προς το τέλος του βρασμού αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε το λεμόνι. Αφού βράσει το κρέας, το βγάζετε σε σανίδα κοπής και το κόβετε σε λεπτές φέτες. Το ξαναζεσταίνετε μέσα στο ζουμί του και στραγγίζετε τη σάλτσα.

Για να δέσετε τη σάλτσα, δυναμώνετε τη φωτιά, διαλύετε 1 ή 2 κ.σ. κορν φλάουερ (ανάλογα πόσο αραιή είναι η σάλτσα) σε 1/3 φλ. κρύο νερό, το προσθέτετε στο ζωμό και συνεχίζετε το βράσιμο για 2-3΄μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Φασόλια πλακέ με μοσχάρι και πιπερίτσες τουρσί

Η συνταγή της ημέρας: Κοκκινιστό μοσχαράκι μελωμένο

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Κοκκινιστό μοσχαράκι με πουρέ πατάτας

Η συνταγή της ημέρας: Πίτα με μοσχάρι από τον Πέτρο Συρίγο

Η συνταγή της ημέρας: Mοσχαράκι με μελιτζάνες

Η συνταγή της ημέρας: Πιλάφι με το πιο ζουμερό μοσχαράκι

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Μοσχαράκι στιφάδο με μελιτζάνες

Η συνταγή της ημέρας: Μοσχαράκι κοκκινιστό με χοντρά μακαρόνια