Ελεύθερος Τύπος
ΚΟΥΖΙΝΑ & ΓΕΥΣΗ

Η συνταγή της ημέρας: Λουκουμάδες με μέλι και κανέλα

Newsroom eleftherostypos.gr

Τραγανοί, ζεστοί λουκουμάδες με μέλι και κανέλα από τον Τάσο Αντωνίου. Προσθέστε τριμμένο μπισκότο ή καρύδια και απογειώστε τη συνταγή.

Υλικά

2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κούπες χλιαρό νερό
1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Μέλι και κανέλα για το σερβίρισμα

Διαδικασία

Ανακατεύετε το αλεύρι με τη μαγιά και τη ζάχαρη και προσθέτετε σιγά σιγά το νερό. Στη συνέχεια, ανακατεύετε μέχρι να γίνει μια λεία ζύμη. Βάζετε το αλάτι και αφήνετε το μείγμα σκεπασμένο σε ζεστό μέρος για να φουσκώσει η ζύμη (20-30 λεπτά περίπου).

Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνετε το ηλιέλαιο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Πιάνετε με τη χούφτα μας μια ποσότητα από το μείγμα και σφίγγετε τη γροθιά μας έτσι ώστε να βγει λίγη ζύμη μεταξύ δείκτη και αντίχειρα. Με ένα κουταλάκι του γλυκού, το οποίο έχετε βουτήξει σε νερό, κόβετε τον λουκουμά μέσα στο καυτό λάδι και τηγανίζετε μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.

Βγάζετε ένα-ένα τους λουκουμάδες με μια τρυπητή κουτάλα και τους ακουμπάμε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί. Σερβίρετε με μέλι, κανέλα και ό,τι άλλο θέλετε.

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Σπιτικά ντόνατς από την Ντίνα Νικολάου

Η συνταγή της ημέρας: Φρουτοσαλάτα με καρύδια και μέλι

Σέρβιραν πάνω από ένα εκατομμύριο λουκουμάδες στην Κρήτη! [εικόνες]

Evanthia Karra

Η συνταγή της ημέρας: Light πανακότα με μέλι του Τάσου Αντωνίου

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Σάλος στις ΗΠΑ για τον άνδρα που έμεινε τρεις μήνες φυλακή γιατί μετέφερε… μέλι

Μιχάλης Μάρδας

Τι να προσέχετε όταν αγοράζετε μέλι – Συμβουλές από τον ΕΦΕΤ

Ανδρέας Ντίνης

Το ελληνικό ελαιόλαδο και μέλι κατακτούν τον κόσμο – Βραβεύτηκαν σε διεθνείς διαγωνισμούς στο Λονδίνο

Μιχάλης Μάρδας

Η συνταγή της ημέρας: Λουκουμάδες με σοκολάτα από τον Πέτρο Συρίγο