Ελεύθερος Τύπος
ΚΟΥΖΙΝΑ & ΓΕΥΣΗ

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο με γλάσο πορτοκαλιού

Newsroom eleftherostypos.gr

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος στρώνει κυριακάτικο τραπέζι, φτιάχνοντας κοτόπουλο με γλάσο πορτοκαλιού και δεντρολίβανο.

Υλικά

8 μεγάλα μπούτια κοτόπουλο
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
1 φλιτζ. μέλι
1 φλιτζ. χυμός πορτοκαλιού με την πούλπα του
½ φλιτζ. βούτυρο ανάλατο, σε θερμοκρασία δωματίου
7 κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο, ψιλοκομμένα
2 πορτοκάλια, ξύσμα
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες (προαιρετικά)
Μαύρο πιπέρι, τριμμένο, κατά βούληση

Διαδικασία

Αλατίζετε το κοτόπουλο και το βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ. Σε ένα άλλο μπολ βάζετε το μέλι, το χυμό πορτοκάλι, το βούτυρο, το δεντρολίβανο, το ξύσμα πορτοκαλιού και το σκόρδο και ανακατεύετε με αναδευτήρα.

Περιχύνετε το κοτόπουλο με το μείγμα πορτοκαλιού και καλύπτετε με μια μεμβράνη. Βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα ή όλη τη νύχτα.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175. Βάζετε τα μπούτια κοτόπουλο σε ταψί και περιχύνετε με τη μαρινάδα. Ψήνετε για 30 λεπτά και έπειτα χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 160.

Συνεχίζετε να ψήνετε για 90 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσει και η θερμοκρασία του εσωτερικά να φτάσει τους 74 βαθμούς (ελέγχοντάς τη με ένα θερμόμετρο, στο μέρος κοντά στο κόκαλο). Κάθε 20 λεπτά περιβρέχετε τα μπούτια κοτόπουλο με το ζουμί τους.

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Μακαρονάδα με κοτόπουλο και πιπεριές

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο στη γάστρα με κριθαράκι

Η συνταγή της ημέρας: Σπιτικός γύρος από τον Τάσο Αντωνίου

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο με μανιτάρια και κρέμα γάλακτος

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο με χυλοπίτες στην κατσαρόλα

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Μεξικάνικα τάκος με κοτόπουλο

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο με κρασάτη σάλτσα

Η συνταγή της ημέρας: Κοντοσούβλι κοτόπουλου από τον Πέτρο Συρίγο

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Φιλέτο κοτόπουλο με σάλτσα πιπεριού

Κατερίνα Θεοδωροπούλου