Ελεύθερος Τύπος
ΚΟΥΖΙΝΑ & ΓΕΥΣΗ

Η συνταγή της ημέρας: Κοντοσούβλι κοτόπουλου από τον Πέτρο Συρίγο

Newsroom eleftherostypos.gr

Ο Πέτρος Συρίγος φτιάχνει το πιο νόστιμο κοντοσούβλι κοτόπουλου, που τρελαίνει με τη γεύση του.

Υλικά

1 κιλό κοτόπουλο μπούτι φιλέτο, κομμένο σε μεγάλους κύβους (3 εκ.)
1 κουταλιά της σούπας σκόρδο πολτοποιημένο
1 φλιτζ. γιαούρτι
1 κουταλιά της σούπας πάπρικα καπνιστή
Χυμός από ένα μεγάλο λεμόνι
¼ φλιτζ. ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο τριμμένο
1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι
Αλάτι και λευκό πιπέρι

Διαδικασία

Βάζετε σε ένα μπολ τα υλικά για τη μαρινάδα, ανακατεύετε και προσθέτετε το κοτόπουλο σε κύβους που έχετε κόψει. Ανακατεύετε, σκεπάζετε με μια μεμβράνη και βάζετε στο ψυγείο για 4 ώρες περίπου.

Έπειτα τα περνάτε σε μεγάλα καλαμάκια για σουβλάκι, κομμάτι κομμάτι και ψήνετε στη σχάρα ή σε σχαροτήγανο για 5 λεπτά περίπου απ’ όλες τις πλευρές.

Τελειώνετε το ψήσιμο στους 200 βαθμούς στον φούρνο για 6 λεπτά ακόμη. Εάν τα ψήσετε στη σχάρα (bbq), χρειάζονται 10-12 λεπτά περίπου.

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο στη γάστρα με κριθαράκι

Η συνταγή της ημέρας: Σπιτικός γύρος από τον Τάσο Αντωνίου

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο με μανιτάρια και κρέμα γάλακτος

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο με χυλοπίτες στην κατσαρόλα

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Μεξικάνικα τάκος με κοτόπουλο

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο με κρασάτη σάλτσα

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο με γλάσο πορτοκαλιού

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Φιλέτο κοτόπουλο με σάλτσα πιπεριού

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Σαλάτα με κοτόπουλο, μοτσαρέλα και πέστο

Κατερίνα Θεοδωροπούλου