Ελεύθερος Τύπος
ΚΟΥΖΙΝΑ & ΓΕΥΣΗ

Η συνταγή της ημέρας: Σαλάτα με κοτόπουλο, μοτσαρέλα και πέστο

Newsroom eleftherostypos.gr

Νόστιμη και πανεύκολη συνταγή για σαλάτα για να συνοδέψετε τα κυρίως πιάτα σας ή και γιατί όχι να αποτελέσει το κυρίως γεύμα σας!

Υλικά

½ iceberg
100 γραμμ. μοτσαρελάκια
150 γραμμ. ντοματίνια
½ πακέτο βαλεριάνα
150 γραμμ. μίνι ζυμαρικά (φιογκάκια, κοφτό)
2 στήθη κοτόπουλο

Για το πέστο
1 ματσάκι βασιλικό
2 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι
2 κουταλιές της σούπας φιστίκια
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμόνι
1 φλιτζ. ελαιόλαδο

Διαδικασία

Κόβετε το iceberg σε κομμάτια. Βάζετε σε ένα μπολ όλα τα υλικά, τα βρασμένα ζυμαρικά, το ψημένο κοτόπουλο, τη βαλεριάνα, τα ντοματίνια και τα μοτσαρελάκια.

Για το πέστο: Βάζετε όλα τα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο στο μούλτι και τα χτυπάτε. Στο τέλος προσθέτετε το ελαιόλαδο και ανακατεύετε.

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο στη γάστρα με κριθαράκι

Η συνταγή της ημέρας: Σπιτικός γύρος από τον Τάσο Αντωνίου

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο με μανιτάρια και κρέμα γάλακτος

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο με χυλοπίτες στην κατσαρόλα

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Μεξικάνικα τάκος με κοτόπουλο

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο με κρασάτη σάλτσα

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο με γλάσο πορτοκαλιού

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Κοντοσούβλι κοτόπουλου από τον Πέτρο Συρίγο

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Φιλέτο κοτόπουλο με σάλτσα πιπεριού

Κατερίνα Θεοδωροπούλου