Ελεύθερος Τύπος
ΚΟΥΖΙΝΑ & ΓΕΥΣΗ

Η συνταγή της ημέρας: Εύκολες καριόκες από τον Τάσο Αντωνίου

Newsroom eleftherostypos.gr

Οι καριόκες είναι τέλειο γλυκό για κέρασμα σε γιορτές ή καλέσματα. Μπορείτε να φτιάξετε καριόκες με κέικ, παντεσπάνι ή και τσουρέκι.

Υλικά

350 γραμμ. κουβερτούρα
1 κέικ κακάο κομμένο σε φέτες
1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
3 κουταλιές της σούπας κακάο σκόνη
1 σφηνάκι κονιάκ
2 κουταλάκια του γλυκού μέλι
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
½ κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο σε σκόνη
2 φλιτζ. καρυδόψιχα
250 γραμμ. βούτυρο
500 γραμμ. επιπλέον κουβερτούρα λιωμένη για την επικάλυψη

Διαδικασία

Λιώνετε τη κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Στο μούλτι θρυμματίζετε το κέικ. Μεταφέρετε το κέικ σε μπολ και προσθέτετε τα μπισκότα πτι μπερ, το κακάο, το κονιάκ, το μέλι, την κανέλα και το γαρύφαλλο. Σπάτε με τα χέρια την καρυδόψιχα και την προσθέτετε στο μείγμα. Ανακατεύετε καλά.

Σε κατσαρολάκι λιώνετε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά. Περιχύνετε το μείγμα και ανακατεύετε καλά. Κατόπιν προσθέτετε τη λιωμένη κουβερτούρα. Ανακατεύετε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Μεταφέρετε το μείγμα σε λαδόκολλα και πλάθετε ένα ρολό, το οποίο τυλίγετε με τη λαδόκολλα. Βάζετε το ρολό στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα μέχρι να κρυώσει και να δέσουν τα υλικά.

Στη συνέχεια αφαιρείτε τη λαδόκολλα, κόβετε σε φέτες πάχους 1 εκ. με κοφτερό μαχαίρι και μία μία βουτάτε τις καριόκες στη λιωμένη κουβερτούρα. Γυρίζετε με τη βοήθεια δύο πιρουνιών κι από την άλλη πλευρά. Αφήνετε τις καριόκες σε λαδόκολλα ή σε σχάρα μέχρι να κρυώσει η σοκολάτα. Οι καριόκες διατηρούνται στο ψυγείο.

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Σπιτικά κρουασανάκια με σοκολάτα και φουντούκια

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Brownies σοκολάτας σε 10’

Η συνταγή της ημέρας: Κρέπες του 10λεπτου από τον Τάσο Αντωνίου

Η συνταγή της ημέρας: Σιμιγδαλένιος χαλβάς με κουβερτούρα

Η συνταγή της ημέρας: Σούπα σοκολάτας από τον Τάσο Αντωνίου

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Χαλβάς σιμιγδαλένιος με κουβερτούρα

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Τα πιο εύκολα μπισκότα σοκολάτας

Η συνταγή της ημέρας: Τρουφάκια με διπλή σοκολάτα

Η συνταγή της ημέρας: Θεϊκά τρουφάκια με κακάο