Ελεύθερος Τύπος
ΚΟΥΖΙΝΑ & ΓΕΥΣΗ

Η συνταγή της ημέρας: Γιουβετσάκι με αρνί

Newsroom eleftherostypos.gr

Ένα από τα αγαπημένα φαγητά στο ελληνικό τραπέζι είναι το γιουβετσάκι με αρνί. Σε αυτή την εκδοχή του είναι πεντανόστιμο.

Υλικά

1.600 γραμμ. μπούτι αρνίσιο σε μερίδες
2 κρεμμύδια σε λεπτές φέτες
2 καρότα σε κύβους 1-2 εκ.
400 γραμμ. ντοματάκια από κονσέρβα
1 κουταλιά της σούπας δεντρολίβανο φρέσκο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο πρόβειο
250 γραμμ. κριθαράκι χοντρό
Τα φύλλα από ½ μάτσο φρέσκο δυόσμο ή άνηθο, ψιλοκομμένα
Ελαιόλαδο
Αλάτι & πιπέρι

Διαδικασία

Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αρνί με το λάδι και αλατοπίπερο. Ζεσταίνετε καλά μια φαρδιά κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρετε τα κομμάτια του αρνιού για 7-8 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει καλά. Προσθέτετε τα κρεμμύδια και τα καρότα και ανακατεύετε για 4-5 λεπτά ή μέχρι να μαραθούν ελαφρώς. Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε λίγο λάδι ακόμα.

Ρίχνετε στην κατσαρόλα και την ντομάτα, τη ζάχαρη το δεντρολίβανο, αλατοπίπερο και 250 ml νερό, ανακατεύετε και κλείνετε το καπάκι. Χαμηλώνετε τη φωτιά και βράζετε για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να γίνει το κρέας.

Παράλληλα, σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνετε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κριθαράκι για 5-6 λεπτά ή μέχρι να χρυσίσει. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C.

Μεταφέρετε το αρνάκι με τα λαχανικά και τα υγρά του σε γάστρα. Προσθέτετε το κριθαράκι και αλατοπίπερο και ανακατεύετε. Σκεπάζετε τη γάστρα και ψήνετε για 30 λεπτά. Αφαιρέστε το καπάκι, προσθέστε 200 ml ζεστό νερό και ψήστε για 15 λεπτά ακόμα ή μέχρι να γίνει το κριθαράκι.

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο στη γάστρα με κριθαράκι

Η συνταγή της ημέρας: Κριθαράκι με θαλασσινά και κόκκινη σάλτσα

Η συνταγή της ημέρας: Τσικνίστε με παϊδάκια αρνίσια στη λαδόκολλα

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

H συνταγή της ημέρας: Μπούτι αρνί γεμιστό με κάστανο

Η συνταγή της ημέρας: Σούπα φρικασέ με κρέας

Η συνταγή της ημέρας: Αρνί πατούδο από τη Νάξο

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Αρνί στο φούρνο από τον Γιάννη Λουκάκο

Η συνταγή της ημέρας: Κριθαράκι με θαλασσινά από τον Χρήστο Τζιέρα

Η συνταγή της ημέρας: Γιουβέτσι χταπόδι από τον Τάσο Αντωνίου