Ελεύθερος Τύπος
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Τα πιο εύκολα μπισκότα σοκολάτας

Newsroom eleftherostypos.gr

Η πιο εύκολη συνταγή για απολαυστικά μπισκότα με σοκολάτα, με λίγα υλικά, από τον Τάσο Αντωνίου!

Υλικά

100 γραμμ. ζάχαρη κρυσταλλική
160 γραμμ. ζάχαρη καστανή
120 γραμμ. λιωμένο βούτυρο
1 αυγό
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
160 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
200 γραμμ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη

Διαδικασία

Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύετε ζάχαρη και καστανή ζάχαρη. Προσθέτετε λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε με το σύρμα, μέχρι το μείγμα να μοιάζει με βρεγμένη άμμο. Προσθέτετε ένα φρέσκο αυγό και ανακατεύετε καλά με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Ρίχνετε τη βανίλια και ανακατεύετε το μείγμα.

Προσθέτετε αλεύρι και μαγειρική σόδα. Ανακατεύετε να ενσωματωθούν τα υλικά αλλά χωρίς να ταλαιπωρήσετε πολύ τη ζύμη, χρησιμοποιώντας μια μαρίζ ή μια ξύλινη κουτάλα. Προσθέτετε την κουβερτούρα στη ζύμη μπισκότων και ανακατεύετε με απαλές κινήσεις, να απλωθεί καλά η σοκολάτα.

Παίρνετε ένα μικρό κομμάτι ζύμης και με τα χέρια το πλάθετε σε στρογγυλό ζυμαράκι πάχους περίπου 2 εκ.. Στρώνετε λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου και ακουμπάτε το ζυμαράκι. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μείγμα.

Φροντίστε να αφήσετε αρκετό χώρο στη λαμαρίνα για να φουσκώσουν τα μπισκότα και να μην κολλήσουν στο ψήσιμο. Αν χρειάζεται, ψήστε τα μπισκότα σε 2 ή 3 δόσεις. Ψήνετε για 10-15 λεπτά και τα βγάζετε από τον φούρνο.
Αφού κρυώσουν για λίγα λεπτά, με τη βοήθεια μιας σπάτουλας τα μεταφέρετε στη σχάρα και τα αφήνετε να ξεκουραστούν πριν τα σερβίρετε.

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Brownies σοκολάτας σε 10’

Η συνταγή της ημέρας: Κρέπες του 10λεπτου από τον Τάσο Αντωνίου

Η συνταγή της ημέρας: Σιμιγδαλένιος χαλβάς με κουβερτούρα

Η συνταγή της ημέρας: Πανεύκολο γλυκό με μπισκότα και λεμόνι

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Σούπα σοκολάτας από τον Τάσο Αντωνίου

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Χαλβάς σιμιγδαλένιος με κουβερτούρα

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Εύκολες καριόκες από τον Τάσο Αντωνίου

admin

Η συνταγή της ημέρας: Τρουφάκια με διπλή σοκολάτα

Η συνταγή της ημέρας: Θεϊκά τρουφάκια με κακάο