Ελεύθερος Τύπος
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο α λα κρεμ από τον Τάσο Αντωνίου

Newsroom eleftherostypos.gr

Κοτόπουλο αλά κρεμ από τον Τάσο Αντωνίου. Ζουμερό και πεντανόστιμο κοτόπουλο με μανιτάρια και κρέμα γάλακτος, ένα πλούσιο πιάτο για τον χειμώνα, που θα συνοδεύσετε με ρύζι και θα το λατρέψετε.

Υλικά

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
100 γραμμ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
300 γραμμ. κοτόπουλο κομμένο σε μπουκιές
150 ml κρέμα γάλακτος
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
4-5 κλωνάρια φρέσκο μαϊντανό

Διαδικασία

Σε τηγάνι ζεσταίνετε ελαιόλαδο και σοτάρετε τα μανιτάρια μέχρι να ροδίσουν. Κατόπιν προσθέτετε το βούτυρο και το αφήνετε να λιώσει. Ρίχνετε το σκόρδο και το κοτόπουλο. Ανακατεύετε καλά, να ροδίσει και να μαγειρευτεί καλά.

Όταν πάρει χρώμα, προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και αλατοπιπερώνετε. Ανακατεύετε καλά, να δέσει η σαλτσούλα και οι γεύσεις του φαγητού σας. Πασπαλίζετε με χοντροκομμένο μαϊντανό.

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Σπιτικός γύρος από τον Τάσο Αντωνίου

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο με μανιτάρια και κρέμα γάλακτος

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο με χυλοπίτες στην κατσαρόλα

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Μεξικάνικα τάκος με κοτόπουλο

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο με κρασάτη σάλτσα

H συνταγή της ημέρας: Μανιτάρια γεμιστά με φέτα

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο με γλάσο πορτοκαλιού

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Μανιτάρια αλά κρεμ από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Κοντοσούβλι κοτόπουλου από τον Πέτρο Συρίγο

Κατερίνα Θεοδωροπούλου