Ελεύθερος Τύπος
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Βασιλόπιτα από τον Πέτρο Συρίγο

Newsroom eleftherostypos.gr

Ο Πέτρος Συρίγος φτιάχνει την πιο μυρωδάτη βασιλόπιτα για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, που θα ξετρελάνει τους πάντες.

Υλικά

650 γραμμ. φρέσκο βούτυρο
525 γραμμ. ζάχαρη
2 πορτοκάλια ξύσμα
2 δόσεις βανίλια
2 γραμμ. μοσχοκάρυδο τριμμένο σε σκόνη
1 γραμμ. μαστίχα τριμμένη σε σκόνη
10 γραμμ. μαχλέπι τριμμένο σε σκόνη
350 γραμμ. αβγά
135 γραμμ. γάλα
50 γραμμ. κονιάκ
900 γραμμ. αλεύρι κοσκινισμένο
30 γραμμ. μπέικιν πάουντερ
150 γραμμ. καρύδι χοντροκομμένο

Διαδικασία

Τοποθετήστε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το πορτοκάλι ξύσμα, τις βανίλιες, το μοσχοκάρυδο, τη μαστίχα και το μαχλέπι στον κάδο του μίξερ με το σύρμα, αρχικά για ένα λεπτό στην 1η ταχύτητα, ανεβάζετε σταδιακά στην τελευταία ταχύτητα και χτυπήστε το μίγμα για 10 λεπτά μέχρι να αφρατέψει.

Ανακατέψτε τα αβγά με το κονιάκ σε μια μπασίνα και βάλτε και αυτά στο μίξερ να ομογενοποιηθούν.

Αφαιρέστε το σύρμα από τον κάδο του μίξερ και προσθέστε το αλεύρι με τα καρύδια και το μπέικιν πάουντερ και ανακατέψτε με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά. Βουτυρώστε ένα ταψί και ρίξτε λίγο αλεύρι να πάει παντού ώστε να μην κολλήσει το μίγμα και προσθέστε τη ζύμη.

Ψήστε στους 170 για 45’. Μπορείτε να τη γαρνίρετε με διάφορους τρόπους, με ζάχαρη άχνη είναι ο πιο κλασικός, με γλάσο σοκολάτας ή με τριμμένο καρύδι ή αμύγδαλο.

Προτεινόμενα για εσάς

Κέρδισε το φλουρί στη βασιλόπιτα η Ελένη Μενεγάκη – Η τρυφερή ευχή για το 2021

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Η συνταγή της ημέρας: Αφράτη και πανεύκολη βασιλόπιτα

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Κυπριακές ταχινόπιτες

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Βορίδης: Ανακαλώ το κονδύλι των 12.000 ευρώ για τη βασιλόπιτα – Θα τα πληρώσω εγώ

Ελεύθερος Τύπος Newsroom