Ελεύθερος Τύπος
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Πίτα με γαλοπούλα από το εορταστικό τραπέζι

Newsroom eleftherostypos.gr

Η γαλοπούλα που περίσσεψε από το χριστουγεννιάτικο τραπέζι μπορεί να γίνει υπέροχη πίτα!

Υλικά

400 γραμμ. στήθος γαλοπούλας, μαγειρεμένο και θρυμματισμένο
1½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
½ φλιτζ. κρεμμύδι κομμένο
½ φλιτζ. κρέμα γάλακτος
1/4 φλιτζ. ζωμό κοτόπουλου
3 κουταλιές της σούπας φρέσκο μαϊντανό κομμένο
3 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
Αλάτι & πιπέρι
150 γραμμ. κρέμα τυριού
1 φλιτζ. καρότα σε λωρίδες
2 φύλλα σφολιάτας ξεπαγωμένα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς και λαδώνετε ένα πυρέξ. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε το κρεμμύδι και σοτάρετε 5 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά και βάζετε την κρέμα γάλακτος, το ζωμό κοτόπουλου, το μαϊντανό, το χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και την κρέμα τυριού.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε τη γαλοπούλα, τα καρότα. Προσθέτετε το μίγμα τυριού και ανακατεύετε. Βάζετε το μίγμα γαλοπούλας στο πυρέξ.

Απλώνετε στον πάγκο εργασίας τα φύλλα και τα λαδώνετε. Τα κόβετε διαγώνια στο μισό. Στο πυρέξ στρώνετε τα κομμάτια φύλλου ένα-ένα πάνω από το μίγμα γαλοπούλας. Ψήνετε για 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσει η πίτα.

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Τυρόπιτα ταψιού χωρίς φύλλο

Η συνταγή της ημέρας: Ανοιχτή πίτα σφολιάτας με κατίκι

Η συνταγή της ημέρας: Γρήγορη αφράτη τυρόπιτα στο τηγάνι

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Πλεξούδες σφολιάτας με κοτόπουλο

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Γαλοπούλα με γλάσο από τον Τάσο Αντωνίου

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Σφακιανές μυζηθρόπιτες του Πέτρου Συρίγου

Η συνταγή της ημέρας: Μπαστούνια με τυριά από τον Πέτρο Συρίγο

Η συνταγή της ημέρας: Παραδοσιακή και αρωματική γαλατόπιτα

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Πίτα με μοσχάρι από τον Πέτρο Συρίγο