Ελεύθερος Τύπος
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Πίτα με γαλοπούλα από το εορταστικό τραπέζι

Newsroom eleftherostypos.gr

Η γαλοπούλα που περίσσεψε από το χριστουγεννιάτικο τραπέζι μπορεί να γίνει υπέροχη πίτα!

Υλικά

400 γραμμ. στήθος γαλοπούλας, μαγειρεμένο και θρυμματισμένο
1½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
½ φλιτζ. κρεμμύδι κομμένο
½ φλιτζ. κρέμα γάλακτος
1/4 φλιτζ. ζωμό κοτόπουλου
3 κουταλιές της σούπας φρέσκο μαϊντανό κομμένο
3 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
Αλάτι & πιπέρι
150 γραμμ. κρέμα τυριού
1 φλιτζ. καρότα σε λωρίδες
2 φύλλα σφολιάτας ξεπαγωμένα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς και λαδώνετε ένα πυρέξ. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε το κρεμμύδι και σοτάρετε 5 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά και βάζετε την κρέμα γάλακτος, το ζωμό κοτόπουλου, το μαϊντανό, το χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και την κρέμα τυριού.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε τη γαλοπούλα, τα καρότα. Προσθέτετε το μίγμα τυριού και ανακατεύετε. Βάζετε το μίγμα γαλοπούλας στο πυρέξ.

Απλώνετε στον πάγκο εργασίας τα φύλλα και τα λαδώνετε. Τα κόβετε διαγώνια στο μισό. Στο πυρέξ στρώνετε τα κομμάτια φύλλου ένα-ένα πάνω από το μίγμα γαλοπούλας. Ψήνετε για 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσει η πίτα.

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Πανεύκολη πίτα με κολοκύθι χωρίς φύλλο

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Ρολό σφολιάτας με χοιρινό, πιπεριές και γραβιέρα

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Μπουγάτσα με κιμά και κασέρι

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Στριφτόπιτα με φέτα και μανούρι

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Η πιο εύκολη σπανακοτυρόπιτα που έχετε δοκιμάσει

Η συνταγή της ημέρας: Σπιτική μακαρονόπιτα

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Χωριάτικη τάρτα με φέτα και πιπεριές

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Οι πιο light και γευστικές μανιταρόπιτες

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Κιμαδόπιτα με τραχανά και γραβιέρα