Ελεύθερος Τύπος
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Κανελόνια με κιμά από τον Πέτρο Συρίγο

Newsroom eleftherostypos.gr

Η πιο πλούσια συνταγή για ζυμαρικά είναι αυτά τα θεϊκά κανελόνια με κιμά από τον Πέτρο Συρίγο.

Υλικά

500 γραμμ. κανελόνια
200 γραμμ. γραβιέρα
100 γραμμ. παρμεζάνα
30 γραμμ. φρυγανιά τριμμένη

Για τα «υγρά»
150 γραμμ. ντομάτα κονκασέ
500 γραμμ. κρέμα γάλακτος
100 γραμμ. νερό
2 κρόκοι αυγών
Αλάτι & πιπέρι
Ζάχαρη

Για τον κιμά
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιος
1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
500 γραμμ. ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη
Ελαιόλαδο
1 ξύλο κανέλας
½ κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι
1 δαφνόφυλλο
Αλάτι & πιπέρι
Ζάχαρη
1 αυγό
100 γραμμ. γραβιέρα τριμμένη
1 ποτηράκι κρασί

Διαδικασία

Σοτάρετε σε μια κατσαρόλα τον κιμά με το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και σβήνετε με κρασί. Στη συνέχεια, ρίχνετε όλα τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από το αυγό και τη γραβιέρα) και τα αφήνετε να βράσουν για 20 λεπτά περίπου σε μέτρια φωτιά. Αν έχει υγρά, στο τέλος, σουρώνετε ώστε να μην υπάρχουν αρκετά και προσθέτετε το αυγό με τη γραβιέρα.

Για τα υγρά, τα προσθέτετε όλα σε ένα μπολ και χτυπάτε καλά. Σε ένα ταψί 30×40 εκατοστά σκορπίζετε τη φρυγανιά να πάει παντού, παίρνετε λίγο από το μίγμα των δύο τυριών που έχετε ετοιμάσει (γραβιέρα-παρμεζάνα) και ρίχνετε μια μικρή ποσότητα να πάει παντού.

Αφού έχετε βάλει φρυγανιά και τυριά, παίρνετε ένα ένα τα κανελόνια, γεμίζετε με τον κιμά και τα στρώνετε στο ταψί. Προσθέτετε το μίγμα με τα υγρά προσεκτικά από πάνω. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 με σκεπασμένο ταψί με αλουμινόχαρτο για 25 λεπτά και για άλλα 10 λεπτά βάζετε τα τυριά που έχουν μείνει. Συνεχίζετε το ψήσιμο.

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Πανεύκολη μακαρονάδα φούρνου

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Ζυμαρικά λιγκουίνι με σολομό και μανιτάρια

admin

Η συνταγή της ημέρας: Η πιο εύκολη μακαρονάδα με pesto

admin

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο κοκκινιστό με μακαρόνια

Η συνταγή της ημέρας: Πανεύκολη σαλάτα ζυμαρικών των 10’

Η συνταγή της ημέρας: Μακαρονάκι με χταπόδι από τον Πέτρο Συρίγο

Η συνταγή της ημέρας: Λαχανοντολμάδες της μαμάς

Η συνταγή της ημέρας: Πειραγμένη καρμπονάρα με κρέμα

Η συνταγή της ημέρας: Φουσίλι με λαχανικά, ανθότυρο και πέστο