Ελεύθερος Τύπος
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Λεμονάτες πατάτες με χωριάτικα λουκάνικα

Newsroom eleftherostypos.gr

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος στρώνει κυριακάτικο τραπέζι σερβίροντας λεμονάτες πατάτες με χωριάτικα λουκάνικα.

Υλικά

1 ½ κιλό πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 σκόρδο πολτοποιημένο
2 λεμόνια, χυμό
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
Αλάτι, κατά βούληση
Διάφορα πιπέρια φρεσκοτριμμένα, κατά βούληση
1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
3-4 λουκάνικα χωριάτικα, κομμένα σε χοντρές ροδέλες
1 φλιτζ. νερό
2 κουταλιές της σούπας άνηθο, για γαρνιτούρα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180. Βράζετε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό για 10 λεπτά. Σουρώνετε τις πατάτες και τις απλώνετε σε ένα ταψί. Περιχύνετε με το ελαιόλαδο και σκορπίζετε το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τον κουρκουμά και τα λουκάνικα και ανακατεύετε πολύ καλά με τα χέρια να ενωθούν όλα τα υλικά.

Ρίχνετε 1 φλ. νερό στο ταψί γύρω γύρω από τα υλικά κα καλύπτετε με αλουμινόχαρτο. Βάζετε το ταψί στο φούρνο και ψήνετε για 25 λεπτά. Βγάζετε το αλουμινόχαρτο, ανακατεύετε και συνεχίζετε το ψήσιμο για 30 λεπτά ακόμη, μέχρι ψηθούν τα λουκάνικα και να ροδίσουν οι πατάτες. Βγάζετε το ταψί από το φούρνο, πασπαλίζετε το φαγητό με τον άνηθο και σερβίρετε.

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Σουπιές με πατάτες από τον Τάσο Αντωνίου

Η συνταγή της ημέρας: Σουφλέ με μανιτάρια, πατάτες και γιαούρτι

Η συνταγή της ημέρας: Πατατοσαλάτα με μπέικον και σάλτσα

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Αφράτα μπιφτεκάκια με μοτσαρέλα

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Αφράτα μπιφτεκάκια με μοτσαρέλα

admin

Η συνταγή της ημέρας: Πατάτες ογκρατέν από τον Τάσο Αντωνίου

Η συνταγή της ημέρας: Μελωμένο χοιρινό μπούτι από τον Πέτρο Συρίγο

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο με πατάτες σε σακούλα

Η συνταγή της ημέρας: Το πιο εύκολο μπριάμ