Ελεύθερος Τύπος
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Ρύζι με λουκάνικο στο τηγάνι

Newsroom eleftherostypos.gr

Ρύζι με λουκάνικο από τον Τάσο Αντωνίου. Ένα υπέροχο και χορταστικό πιάτο με χυλωμένο ρύζι και λουκάνικο, ιδανικό για τον χειμώνα, που θα σερβίρετε σαν κυρίως ή ως ορεκτικό σε οικογενειακό τραπέζι.

Υλικά

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε λωρίδες
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
2 χωριάτικα λουκάνικα
1/4 φλιτζ. λευκό κρασί
1/2 φλιτζ. ρύζι καρολίνα
½ λίτρο ζωμό κότας
1 ντομάτα ψιλοκομμένη
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Ζεσταίνετε εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Σοτάρετε τις πιπεριές και το σκόρδο για 2 λεπτά. Προσθέτετε το χωριάτικο λουκάνικο, σοτάρετε μέχρι να μαγειρευτεί καλά. Σβήνετε με κόκκινο κρασί. Όταν εξατμιστεί το κρασί, ρίχνετε το ρύζι, το οποίο θα χυλώσει τέλεια σε αυτή τη συνταγή. Ανακατεύετε να λαδωθεί καλά και να δέσει με τις υπόλοιπες γεύσεις.

Κατόπιν ρίχνετε ζεστό τον ζωμό κότας, τόσο ώστε να καλύψει το φαγητό. Αφήνετε να βράσει σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαγειρευτεί καλά το ρύζι. Το φαγητό είναι έτοιμο όταν σχηματίσει μια παχύρευστη σαλτσούλα. Λίγο πριν ολοκληρώσετε το μαγείρεμα, ρίχνετε ψιλοκομμένη ντομάτα και μαϊντανό. Αλατοπιπερώνετε κατά βούληση.

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Ριζότο με χωριάτικο λουκάνικο

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο α λα κρεμ από τον Τάσο Αντωνίου

Η συνταγή της ημέρας: Ρύζι με μύδια από τον Πέτρο Συρίγο

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο λεμονάτο με μανιτάρια και ρύζι

Η συνταγή της ημέρας: Χωριάτικα χοτ ντογκ του Τάσου Αντωνίου

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Πιλάφι με το πιο ζουμερό μοσχαράκι

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Ριζότο με καραβίδες από τον Τάσο Αντωνίου

Τι αναφέρει το Ιπποκράτειο για τον 12χρονο που πέθανε την ώρα που έτρωγε λουκάνικο!

Μιχάλης Μάρδας

Τραγωδία στην Θεσσαλονίκη: 12χρονος πέθανε την ώρα που έτρωγε λουκάνικο!

George Michaelides