Ελεύθερος Τύπος
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Xυλωμένη φασολάδα με καρότο

Newsroom eleftherostypos.gr

Παρασκευή και τι καλύτερο από μία χυλωμένη φασολάδα με καρότο; Παραδοσιακή και πεντανόστιμη.

Υλικά

1 πακέτο φασόλια ξερά
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
4 καρότα, κομμένα σε ροδέλες
1-2 κουταλιές της σούπας πελτές
1 συσκευασία ντοματάκι κονκασέ
1 φλιτζ. σέλινο ψιλοκομμένο
250 γραμμ. ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Βάζετε τα φασόλια σε μια λεκάνη με νερό και τα αφήνετε όλο το βράδυ να μουλιάσουν. Την επόμενη μέρα τα σουρώνετε και τα βάζετε να βράσουν σε μια κατσαρόλα με νερό.

Στη συνέχεια, τα ξανασουρώνετε και τα βάζετε πάλι στην κατσαρόλα με νερό και ελαιόλαδο, αφού προσθέσετε το κρεμμύδι και τα καρότα.

Όταν μαλακώσουν, ρίχνετε μέσα τον πελτέ, το ντοματάκι, το αλατοπίπερο και τα αφήνετε για 15’-20’ μέχρι η φασολάδα να χυλώσει.

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Φασολάδα χωριάτικη από τον Τάσο Αντωνίου

Η συνταγή της ημέρας: Ρεβιθοφασολάδα από τον Τάσο Αντωνίου

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Φασολάδα με μπέικον και πατάτες

Η συνταγή της ημέρας: Φασολάδα χυλωμένη από τον Πέτρο Συρίγο