Ελεύθερος Τύπος
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Λαχανοντολμάδες της μαμάς

Newsroom eleftherostypos.gr

Ποιος δεν λαχταρά για το τραπέζι της Κυριακής, λαχανοντολμάδες της μαμάς; Η γεύση τους θα σας τρελάνει…

Υλικά

1 λάχανο μέτριο
500 γραμμ. κιμά
2 φλιτζανάκια ρύζι καρολίνα
2 κρεμυδάκια φρέσκα
1 κρεμύδι ξερό
Μαιντανό
Άνηθο
Ελαιόλαδο
Αλάτι & πιπέρι
2 αυγά φρέσκα
1 λεμόνι
1 κουταλιά της σούπας κόρν φλάουρ

Διαδικασία

Βάζετε το λάχανο σε κατσαρόλα με νερό και το αφήνετε να βράσει μέχρι να ανοίξουν και να μαλακώσουν λίγο τα φύλλα. Σε μιά λεκάνη ανακατεύετε τον κιμά, τα κρεμύδια, το ρύζι, τον μαιντανό, τον ανηθο, λίγο λάδι, αλάτι και πιπέρι.

Γεμίζετε ενα ενα τα φύλλα του λάχανου με λίγο κιμά και τυλίγετε σε ρολάκια. Στρώνετε ενα φύλλο λάχανου πάντα κάτω στον πάτο της κατσαρόλας και μετά βάζετε τους ντολμάδες στην κατσαρόλα ομοιόμορφα, τούς ρίχνετε νεράκι, λάδι, αλάτι, πιπέρι και αν τούς βράσετε σε κατσαρόλα απλή τούς βάζετε ενα πιατάκι απο επάνω για να μή χαλάσουν το σχήμα τους.

Μόλις ειναι έτοιμα, ετοιμάζετε αυγολέμονο χτυπώντας τα αυγά με το λεμόνι και αν θέλετε βάζετε το κόρν φλάουρ.

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Κανελόνια κρέπας γεμιστά με κιμά

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Πίτσα με κιμά και ντοματίνια

Η συνταγή της ημέρας: Κολοκυθάκια αυγολέμονο από τον Πέτρο Συρίγο

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Κεφτεδάκια κοτόπουλου με σάλτσα και ρύζι

Η συνταγή της ημέρας: Γιαουρτλού κεμπάπ από τον Πέτρο Συρίγο

Η συνταγή της ημέρας: Κεμπάπ με σάλτσα γιαουρτιού

Η συνταγή της ημέρας: Κανελόνια με κιμά από τον Πέτρο Συρίγο

Η συνταγή της ημέρας: Κεφτεδάκια με λεμόνι και σάλτσα

Η συνταγή της ημέρας: Γιουβαρλάκια κοκκινιστά από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο