Ελεύθερος Τύπος
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Το πιο εύκολο μπριάμ 

Newsroom eleftherostypos.gr

Φρέσκα λαχανικά, όπως πατάτες, κολοκυθάκια, μελιτζάνες, συνθέτουν το πιο νόστιμο και εύκολο μπριάμ! Ταιριάζει μοναδικά με φέτα και ζεστό ψωμί…

Υλικά

4 πατάτες
1 μελιτζάνα
3 κολοκυθάκια
1 κρεμμύδι
3 ντομάτες μέτριες
2 πιπεριές πολύχρωμες
1/2 ματσάκι μαϊντανό και δυόσμο φρέσκο
Αλάτι & πιπέρι
Ελαιόλαδο

Διαδικασία

Καθαρίζετε και πλένετε τα λαχανικά σας. Παίρνετε το ταψί που θα φτιάξετε το φαγητό σας και αρχίζετε να τα κόβετε σε κύβους τα λαχανικά. Τη μια ντομάτα θα την κόψετε επίσης κυβάκια, ενώ τις άλλες δυο θα τις τρίψετε στο τρίφτη.

Ψιλοκόβετε τα μυρωδικά, ρίχνετε τα μπαχαρικά τα ανακατεύετε. Ρίχνετε το λάδι και μισό ποτήρι νερό. Το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς μέχρι να μείνει μόνο η σαλτσούλα.

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Μοσχαρίσιο ρολό, γεμιστό με τυριά, στον φούρνο

Η συνταγή της ημέρας: Μακαρονάδα με μελιτζάνα και ντοματίνια

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Αφράτα μπιφτέκια στο φούρνο με πατάτες

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Μάφινς πατάτας με στήθος κοτόπουλο

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Σουφλέ πατάτας από τον Τάσο Αντωνίου

Τηγανητές πατάτες: Δείτε πώς μπορείτε να τις κάνετε πιο υγιεινές

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Πατάτες γεμιστές με θαλασσινά

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Αυγά με πατάτες και μπέικον

Η συνταγή της ημέρας: Αρνάκι στο φούρνο του Πέτρου Συρίγου

Κατερίνα Θεοδωροπούλου