Ελεύθερος Τύπος
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Φουσίλι με λαχανικά, ανθότυρο και πέστο

Newsroom eleftherostypos.gr

Αγαπημένη συνταγή με φουσίλι, στην πιο υγιεινή της εκδοχή, με ανθότυρο και πέστο.


Υλικά

½ πακέτο φουσίλι
1 μικρό κολοκύθι
1 μικρό καρότο
½ μελιτζάνα
1 κρεμμύδι μικρό
80 γραμμ. καρύδια
100 γραμμ. ανθότυρο
50 γραμμ. πέστο βασιλικού

Διαδικασία

Βάζετε τα ζυμαρικά να βράσουν. Κόβετε το καρότο, το κολοκύθι σε μικρά μπαστουνάκια, εκτός από τη μελιτζάνα που την κόβετε σε μικρό καρεδάκι. Κόβετε σε λεπτές φέτες το κρεμμύδι.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζετε λίγο ελαιόλαδο και προσθέτετε όλα τα λαχανικά μέσα, σοτάροντας σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Όταν είναι έτοιμα τα ζυμαρικά, τα σουρώνετε και τα προσθέτετε στο τηγάνι ανακατεύοντας τα κι αυτά.

Βγάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε τη σάλτσα πέστο, αφού έχετε αραιώσει με λίγο ελαιόλαδο. Ανακατεύετε, σερβίρετε στα πιάτα και από πάνω προσθέτετε ανθότυρο και καρύδια χοντρό-σπασμένα.

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Πένες primavera από τον Πέτρο Συρίγο

Η συνταγή της ημέρας: Κρύα σαλάτα ζυμαρικών με σαλάμι αέρος

Η συνταγή της ημέρας: Ριγκατόνι με πέστο, σπανάκι και μπρόκολο

Η συνταγή της ημέρας: Νιόκι πατάτας με μανιτάρια

Η συνταγή της ημέρας: Μακαρονάδα φούρνου με τόνο

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Ραβιόλι με σάλτσα ντομάτας, κιμά και φέτα

Η συνταγή της ημέρας: Μακαρονάδα με κοτόπουλο και πιπεριές

Η συνταγή της ημέρας: Πανεύκολη μακαρονάδα φούρνου

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Ζυμαρικά λιγκουίνι με σολομό και μανιτάρια

admin