Ελεύθερος Τύπος
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Σπιτικά ζυμαρικά από τον Πέτρο Συρίγο

Newsroom eleftherostypos.gr

Με ελάχιστα υλικά και πολλή μαεστρία, μπορείτε να κάνετε πράξη τα δικά σας σπιτικά ζυμαρικά!

Υλικά

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
180 γραμμ. κρόκο αυγού
210 γραμμ. αλεύρι τύπου 405
125 γραμμ. σιμιγδάλι
Αλάτι

Διαδικασία

Σε ένα μεγάλο μπολ ή λεκάνη βάζετε όλα τα υλικά. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο ακόμη αλεύρι. Τυλίγετε τη ζύμη με μεμβράνη και την τοποθετείτε στο ψυγείο για 2 ώρες. Οσο πιο πολύ ξεκουραστεί η ζύμη τόσο πιο ελαστική θα είναι στο άνοιγμά της.

Σε ελαφρά αλευρωμένο πάγκο, ανοίγετε το φύλλο με τον πλάστη ή με την ειδική μηχανή για ζυμαρικά, που είναι και το ιδανικό, ιδιαίτερα αν θέλετε να φτιάξετε ραβιόλι που το φύλλο πρέπει να είναι πολύ λεπτό. Κόβετε το φύλλο σε ό,τι σχήμα σάς αρέσει.

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Πανεύκολη μακαρονάδα φούρνου

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Ζυμαρικά λιγκουίνι με σολομό και μανιτάρια

admin

Η συνταγή της ημέρας: Η πιο εύκολη μακαρονάδα με pesto

admin

Η συνταγή της ημέρας: Κανελόνια με κιμά από τον Πέτρο Συρίγο

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο κοκκινιστό με μακαρόνια

Η συνταγή της ημέρας: Πανεύκολη σαλάτα ζυμαρικών των 10’

Η συνταγή της ημέρας: Μακαρονάκι με χταπόδι από τον Πέτρο Συρίγο

Η συνταγή της ημέρας: Πειραγμένη καρμπονάρα με κρέμα

Η συνταγή της ημέρας: Φουσίλι με λαχανικά, ανθότυρο και πέστο