ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

H συνταγή της ημέρας: Ψωμί-πίτσα με λαχανικά και αλλαντικά

Newsroom eleftherostypos.gr

Αυτό το ψωμί-πίτσα με λαχανικά και αλλαντικά το λατρεύουν μικροί και μεγάλοι… Συνοδεύει τέλεια το φαγητό, αποτελεί όμως και ένα λαχταριστό σνακ.

Υλικά

1 συσκευασία «έτοιμο» μίγμα για προζυμένιο ψωμί
300 γραμμ. λαχανικά της επιλογής σας (π.χ. μανιτάρια, πιπεριές, κρεμμύδι, κολοκυθάκι)
150 γραμμ. αλλαντικά (μπέικον ή ζαμπόν ή γαλοπούλα)
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
Λίγο θυμάρι
300 γραμμ. τυρί γκούντα τριμμένο
2 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι χοντρό

Διαδικασία

Φτιάχνετε το ζυμάρι ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας για προζυμένιο ψωμί. Αφήνετε το ζυμάρι για λίγο να ξεκουραστεί και κόβετε τα λαχανικά και τα αλλαντικά σε μικρά κυβάκια.

Τα σοτάρετε σε λίγο ελαιόλαδο και, όταν είναι έτοιμα, τα βάζετε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί, να στραγγίξουν καλά και να κρυώσουν. Τα προσθέτετε στο ζυμάρι μαζί με τη ρίγανη, το αλάτι, το θυμάρι και τα τυριά. Σε μια φόρμα κέικ παραλληλόγραμμη απλώνετε το ελαιόλαδο και πασπαλίζετε με λίγο σιμιγδάλι, ώστε να μην κολλήσει το πιτσόψωμο όταν το βγάλετε.

Βάζετε όλο το μίγμα στη φόρμα και πασπαλίζετε από πάνω με λίγο σιμιγδάλι. Σκεπάζετε με μεμβράνη και με μια πετσέτα και αφήνετε περίπου 40 λεπτά να φουσκώσει. Ψήνετε για 45 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. Οταν το βγάλετε από τον φούρνο, το ξεφορμάρετε πάνω σε μια σχάρα ώστε να κρυώσει, κόβετε σε χοντρές φέτες και σερβίρετε.

Προτεινόμενα για εσάς

Κι όμως! Με αυτή την πίτσα θα δείτε τη ζυγαριά να κατεβαίνει

H συνταγή της ημέρας: Μίνι πιτσάκια της στιγμής

Η συνταγή της ημέρας: Προζυμένιο ψωμί με σπόρους chia

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Σπιτική πίτσα με μπέικον και ψητά αυγά

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

H συνταγή της ημέρας: Γρήγορη πίτσα με ελάχιστα υλικά

Η συνταγή της ημέρας: Πίτσα με κιμά και ντοματίνια

Η συνταγή της ημέρας: Ψωμάκια μοτσαρέλας από τον Πέτρο Συρίγο

Η συνταγή της ημέρας: Πίτσα με τρία τυριά από τον Πέτρο Συρίγο

Η συνταγή της ημέρας: Σκορδόψωμο από τον Τάσο Αντωνίου