Ελεύθερος Τύπος
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

H συνταγή της ημέρας: Μπουρεκάκια με τυρί και μπεσαμέλ

Newsroom eleftherostypos.gr

Η αγαπημένη όλων μπεσαμέλ απογειώνει τα μπουρεκάκια με τυρί.

Υλικά

400 γραμμ. φύλλο κρούστας
500 γραμμ. τυρί φέτα τριμμένη
2 αυγά χτυπημένα
Ρίγανη
Λιωμένο βούτυρο για το άλειμμα των φύλλων
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για τη μπεσαμέλ
500 ml γάλα ζεστό
2 κουταλιές βούτυρο
2 κουταλιές αλεύρι
Αλάτι & πιπέρι

Διαδικασία

Φτιάχνετε τη μπεσαμέλ: Σε μια κατσαρόλα λιώνετε το βούτυρο, σοτάρετε το αλεύρι ανακατεύοντας συνέχεια. Προθέτετε σιγά-σιγά ζεστό γάλα και ανακατεύετε συνέχεια μέχρι να πήξει.

Αποσύρετε από τη φωτιά. Βάζετε στη μπεσαμέλ τη φέτα, τα αυγά τη ρίγανη και ανακατεύετε. Κόβετε τα φύλλα κρούστας στα τέσσερα. Παίρνετε τρία κομμάτια και αφού αλείψετε καθένα με βούτυρο, τοποθετείτε στο κέντρο μια γεμάτη κουτάλια από το μίγμα της μπεσαμέλ με τη φέτα.

Διπλώνετε στα πλάγια το φύλλο για να φυλακίσετε μέσα τη γέμιση και τυλίγετε ρολάκια. Τηγανίζετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν.

Προτεινόμενα για εσάς

H συνταγή της ημέρας: Σπιτική λαδένια Κιμώλου

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Τυρόπιτα ταψιού χωρίς φύλλο

Η συνταγή της ημέρας: Ανοιχτή πίτα σφολιάτας με κατίκι

Η συνταγή της ημέρας: Γρήγορη αφράτη τυρόπιτα στο τηγάνι

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Πλεξούδες σφολιάτας με κοτόπουλο

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Σφακιανές μυζηθρόπιτες του Πέτρου Συρίγου

Η συνταγή της ημέρας: Μπαστούνια με τυριά από τον Πέτρο Συρίγο

Η συνταγή της ημέρας: Παραδοσιακή και αρωματική γαλατόπιτα

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Πίτα με μοσχάρι από τον Πέτρο Συρίγο