Ελεύθερος Τύπος
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Μακαρονόπιτα από τον Τάσο Αντωνίου

Newsroom eleftherostypos.gr

Μακαρονόπιτα με τυριά και απάκι! Μια εντυπωσιακή μακαρονόπιτα που θα κερδίσει τις εντυπώσεις σε κάθε τραπέζι.

Υλικά

500 γρ. μακαρόνια για παστίτσιο
5 λίτρα νερό
35 γραμμ. αλάτι
200 γραμμ. σάλτσα ντομάτας
150 γραμμ. απάκι ψιλοκομμένο
150 γραμμ. κίτρινο τυρί τριμμένο
2 αυγά
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Βράζετε τα ζυμαρικά σε κατσαρόλα γεμάτη με νερό για 10 λεπτά. Αλατίζετε καλά. Κατόπιν τα στραγγίζετε και τα μεταφέρετε σε μεγάλο μπολ. Προσθέτετε τη σάλτσα ντομάτας, το απάκι και το τριμμένο τυρί.

Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάτε τα αυγά μαζί με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Στη συνέχεια ρίχνετε το διάλυμα στα ζυμαρικά. Ανακατεύετε καλά.

Μεταφέρετε τα ζυμαρικά σε φόρμα με αποσπώμενη βάση, δημιουργώντας ομοιόμορφες στρώσεις. Πασπαλίζετε με επιπλέον τυρί την επιφάνεια. Ψήνετε στους 180 στον αέρα για 20 λεπτά. Στη συνέχεια ξεφορμάρετε τη μακαρονόπιτα και την αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς.

Προτεινόμενα για εσάς

H συνταγή της ημέρας: Σπιτική λαδένια Κιμώλου

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

H συνταγή της ημέρας: Σαλάτα ζυμαρικών με πένες και κατίκι

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Τυρόπιτα ταψιού χωρίς φύλλο

Η συνταγή της ημέρας: Ανοιχτή πίτα σφολιάτας με κατίκι

Η συνταγή της ημέρας: Πανεύκολη μακαρονόπιτα με τυρί και πιπεριά 

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Γρήγορη αφράτη τυρόπιτα στο τηγάνι

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Πλεξούδες σφολιάτας με κοτόπουλο

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Σφακιανές μυζηθρόπιτες του Πέτρου Συρίγου

Η συνταγή της ημέρας: Μπαστούνια με τυριά από τον Πέτρο Συρίγο