Ελεύθερος Τύπος
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Μακαρονόπιτα από τον Τάσο Αντωνίου

Newsroom eleftherostypos.gr

Μακαρονόπιτα με τυριά και απάκι! Μια εντυπωσιακή μακαρονόπιτα που θα κερδίσει τις εντυπώσεις σε κάθε τραπέζι.

Υλικά

500 γρ. μακαρόνια για παστίτσιο
5 λίτρα νερό
35 γραμμ. αλάτι
200 γραμμ. σάλτσα ντομάτας
150 γραμμ. απάκι ψιλοκομμένο
150 γραμμ. κίτρινο τυρί τριμμένο
2 αυγά
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Βράζετε τα ζυμαρικά σε κατσαρόλα γεμάτη με νερό για 10 λεπτά. Αλατίζετε καλά. Κατόπιν τα στραγγίζετε και τα μεταφέρετε σε μεγάλο μπολ. Προσθέτετε τη σάλτσα ντομάτας, το απάκι και το τριμμένο τυρί.

Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάτε τα αυγά μαζί με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Στη συνέχεια ρίχνετε το διάλυμα στα ζυμαρικά. Ανακατεύετε καλά.

Μεταφέρετε τα ζυμαρικά σε φόρμα με αποσπώμενη βάση, δημιουργώντας ομοιόμορφες στρώσεις. Πασπαλίζετε με επιπλέον τυρί την επιφάνεια. Ψήνετε στους 180 στον αέρα για 20 λεπτά. Στη συνέχεια ξεφορμάρετε τη μακαρονόπιτα και την αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς.

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Μπαστούνια με τυριά από τον Πέτρο Συρίγο

Η συνταγή της ημέρας: Ριγκατόνι με πέστο, σπανάκι και μπρόκολο

Η συνταγή της ημέρας: Νιόκι πατάτας με μανιτάρια

Η συνταγή της ημέρας: Παραδοσιακή και αρωματική γαλατόπιτα

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Μακαρονάδα με κοτόπουλο και πιπεριές

Η συνταγή της ημέρας: Πίτα με μοσχάρι από τον Πέτρο Συρίγο

Η συνταγή της ημέρας: Πίτα με γαλοπούλα από το εορταστικό τραπέζι

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο κοκκινιστό με μακαρόνια

Η συνταγή της ημέρας: Πανεύκολη σαλάτα ζυμαρικών των 10’