Ελεύθερος Τύπος
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

H συνταγή της ημέρας: Σπαγγέτι Aglio e olio από τον Πέτρο Συρίγο

Newsroom eleftherostypos.gr

Μία από πιο διάσημες ιταλικές μακαρονάδες, τα σπαγγέτι Aglio e olio είναι μανία.

Υλικά

500 γραμμ. σπαγγέτι
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι & πιπέρι
1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
5 μέτριες σκελίδες σκόρδου
Παρμεζάνα φρεσκοτριμμένη

Διαδικασία

Βράζετε και στραγγίζετε τα ζυμαρικά, διατηρώντας περίπου 1/2 φλιτζ. από το νερό τους. Στο μεταξύ, σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και σοτάρετε το σκόρδο μέχρι να χρυσίσει.

Βάζετε το ζυμαρικό στο λάδι και αναμιγνύετε. Αν είναι στεγνό, βάζετε λίγο από το νερό του βρασίματος. Προσθέτετε τα μυρωδικά και αφήνετε να δέσουν οι γεύσεις. Σερβίρετε με παρμεζάνα, πιπέρι, ρίχνοντας λίγο επιπλέον ελαιόλαδο.

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Πένες primavera από τον Πέτρο Συρίγο

Η συνταγή της ημέρας: Κρύα σαλάτα ζυμαρικών με σαλάμι αέρος

Η συνταγή της ημέρας: Ριγκατόνι με πέστο, σπανάκι και μπρόκολο

Η συνταγή της ημέρας: Νιόκι πατάτας με μανιτάρια

Η συνταγή της ημέρας: Μακαρονάδα φούρνου με τόνο

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Ραβιόλι με σάλτσα ντομάτας, κιμά και φέτα

Η συνταγή της ημέρας: Μακαρονάδα με κοτόπουλο και πιπεριές

Η συνταγή της ημέρας: Σπαγγέτι με πεντανόστιμα σουτζουκάκια

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Πανεύκολη μακαρονάδα φούρνου

Κατερίνα Θεοδωροπούλου