Ελεύθερος Τύπος
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

H συνταγή της ημέρας: Σπαγγέτι Aglio e olio από τον Πέτρο Συρίγο

Newsroom eleftherostypos.gr

Μία από πιο διάσημες ιταλικές μακαρονάδες, τα σπαγγέτι Aglio e olio είναι μανία.

Υλικά

500 γραμμ. σπαγγέτι
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι & πιπέρι
1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
5 μέτριες σκελίδες σκόρδου
Παρμεζάνα φρεσκοτριμμένη

Διαδικασία

Βράζετε και στραγγίζετε τα ζυμαρικά, διατηρώντας περίπου 1/2 φλιτζ. από το νερό τους. Στο μεταξύ, σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και σοτάρετε το σκόρδο μέχρι να χρυσίσει.

Βάζετε το ζυμαρικό στο λάδι και αναμιγνύετε. Αν είναι στεγνό, βάζετε λίγο από το νερό του βρασίματος. Προσθέτετε τα μυρωδικά και αφήνετε να δέσουν οι γεύσεις. Σερβίρετε με παρμεζάνα, πιπέρι, ρίχνοντας λίγο επιπλέον ελαιόλαδο.

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Σπαγγέτι με πεντανόστιμα σουτζουκάκια

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Πανεύκολη μακαρονάδα φούρνου

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Ζυμαρικά λιγκουίνι με σολομό και μανιτάρια

admin

Η συνταγή της ημέρας: Η πιο εύκολη μακαρονάδα με pesto

admin

Η συνταγή της ημέρας: Κανελόνια με κιμά από τον Πέτρο Συρίγο

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο κοκκινιστό με μακαρόνια

Η συνταγή της ημέρας: Πανεύκολη σαλάτα ζυμαρικών των 10’

Η συνταγή της ημέρας: Μακαρονάκι με χταπόδι από τον Πέτρο Συρίγο

Η συνταγή της ημέρας: Πειραγμένη καρμπονάρα με κρέμα