ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Κρύα ρεβίθια με ζυμαρικά & παρμεζάνα

Έξυπνα tips για μια καλύτερη ζωή - Tα τρόφιμα που βοηθούν

Newsroom eleftherostypos.gr

Αν και για πολλούς ταυτίζονται απλά και μόνο με παραδοσιακές σούπες, ο μετρ της κουζίνας Μίλτος Καρούμπας δίνει την τέλεια συνταγή για κρύα ρεβίθια με ζυμαρικά & παρμεζάνα.


Υλικά

300 γραμμ. ρεβίθια βρασμένα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
200 γραμμ. ζυμαρικά της αρεσκείας μας
100 γραμμ. τριμμένο καρότο
50 γραμμ. πράσινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
20 γραμμ. κρεμμυδάκια φρέσκα
50 γραμμ. τριμμένη παρμεζάνα
Ντοματίνια
Αλάτι & πιπέρι

Για το ντρέσσινγκ

40 γραμμ. μουστάρδα απαλή
Χυμός από ένα λεμόνι
100 γραμμ. παρθένο ελαιόλαδο
Λίγο ρίγανη
Αλάτι & πιπέρι

Διαδικασία

Μουλιάζετε τα ρεβίθια για οκτώ ώρες τουλάχιστον. Τα βράζετε για 35-45 λεπτά περίπου, έως να μαλακώσουν, τα σουρώνετε και τα αφήνετε να κρυώσουν κάτω από κρύο νερό. Βράζετε τα ζυμαρικά με λίγο αλάτι.

Κόβετε τα μυρωδικά. Σε ένα μπολ προσθέτετε τα ρεβίθια, τα ζυμαρικά, το τριμμένο καρότο, τις πιπεριές, τα μυρωδικά, τα ντοματίνια και την παρμεζάνα, το αλάτι και την γλυκιά πάπρικα.

Προσθέτετε το ντρέσσινγκ και ανακατεύετε καλά. Αφήνετε τη σαλάτα στο ψυγείο.

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Σπαγγέτι με σουτζουκάκια

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Η πιο νόστιμη και εύκολη πατατοσαλάτα της στιγμής

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Ζυμαρικά με κρέμα παρμεζάνας και τραγανό προσούτο

Η συνταγή της ημέρας: Σαλάτα οσπρίων για αποτοξίνωση μετά τις γιορτές

Η συνταγή της ημέρας: Σαλάτα με κατσικίσιο τυρί, ρόκα & σπανάκι

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Μεξικάνικη σαλάτα με καλαμπόκι & κόκκινα φασόλια

Κάντο όπως οι Ιταλοί – Αδυνατίστε με μακαρονάδες και τυριά

Η συνταγή της ημέρας: Μεσογειακή σαλάτα με φακές

H συνταγή της ημέρας: Λαζάνια με σπανάκι, μοτσαρέλα και ντομάτα