Ελεύθερος Τύπος
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Κρύα ρεβίθια με ζυμαρικά & παρμεζάνα

Έξυπνα tips για μια καλύτερη ζωή - Tα τρόφιμα που βοηθούν

Newsroom eleftherostypos.gr

Αν και για πολλούς ταυτίζονται απλά και μόνο με παραδοσιακές σούπες, ο μετρ της κουζίνας Μίλτος Καρούμπας δίνει την τέλεια συνταγή για κρύα ρεβίθια με ζυμαρικά & παρμεζάνα.


Υλικά

300 γραμμ. ρεβίθια βρασμένα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
200 γραμμ. ζυμαρικά της αρεσκείας μας
100 γραμμ. τριμμένο καρότο
50 γραμμ. πράσινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
20 γραμμ. κρεμμυδάκια φρέσκα
50 γραμμ. τριμμένη παρμεζάνα
Ντοματίνια
Αλάτι & πιπέρι

Για το ντρέσσινγκ

40 γραμμ. μουστάρδα απαλή
Χυμός από ένα λεμόνι
100 γραμμ. παρθένο ελαιόλαδο
Λίγο ρίγανη
Αλάτι & πιπέρι

Διαδικασία

Μουλιάζετε τα ρεβίθια για οκτώ ώρες τουλάχιστον. Τα βράζετε για 35-45 λεπτά περίπου, έως να μαλακώσουν, τα σουρώνετε και τα αφήνετε να κρυώσουν κάτω από κρύο νερό. Βράζετε τα ζυμαρικά με λίγο αλάτι.

Κόβετε τα μυρωδικά. Σε ένα μπολ προσθέτετε τα ρεβίθια, τα ζυμαρικά, το τριμμένο καρότο, τις πιπεριές, τα μυρωδικά, τα ντοματίνια και την παρμεζάνα, το αλάτι και την γλυκιά πάπρικα.

Προσθέτετε το ντρέσσινγκ και ανακατεύετε καλά. Αφήνετε τη σαλάτα στο ψυγείο.

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Σαλάτα με χταπόδι από τον Πέτρο Συρίγο

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο κρασάτο με παπαρδέλες

Η συνταγή της ημέρας: Πένες primavera από τον Πέτρο Συρίγο

Η συνταγή της ημέρας: Κρύα σαλάτα ζυμαρικών με σαλάμι αέρος

Η συνταγή της ημέρας: Ριγκατόνι με πέστο, σπανάκι και μπρόκολο

Η συνταγή της ημέρας: Σαλάτα με κινόα, κέιλ και φράουλες

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Δροσερή σαλάτα με αγκινάρες και παρμεζάνα

Η συνταγή της ημέρας: Νιόκι πατάτας με μανιτάρια

Η συνταγή της ημέρας: Μακαρονάδα φούρνου με τόνο

Κατερίνα Θεοδωροπούλου