Ελεύθερος Τύπος
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Μπουκατίνι με καπνιστό σολομό και βότκα

Newsroom eleftherostypos.gr

Ποιος αντιστέκεται σε μία λαχταριστή μακαρονάδα; Σίγουρα κανείς από τους κοινούς θνητούς, ειδικά όταν πρόκειται για ένα πιάτο μπουκατίνι με καπνιστό σολομό και βότκα.

Υλικά

500 γραμμ. μπουκατίνι
50 γραμμ. βούτυρο
150 γραμμ. καπνιστό σολομό σε μικρά κομμάτια (1-2 εκ.)
Χυμός από ένα λεμόνι
250 γραμμ. κρέμα γάλακτος
60 ml βότκα
Αλάτι & πιπέρι

Διαδικασία

Βάζετε 4-5 λίτρα νερό να βράσουν σε μεγάλη κατσαρόλα και αφού πάρει βράση προσθέτετε αλάτι. Ρίχνετε τα μπουκατίνι μέσα και αφού ανακατέψετε τα αφήνετε να βράσουν για 6’.

Σε μεγάλο τηγάνι λιώνετε το βούτυρο. Προσθέτετε τα κομμάτια του σολομού και το χυμό του λεμονιού. Ανακατεύετε για 1-2 λεπτά και προσθέτετε την κρέμα και τη βότκα.

Βάζετε πιπέρι και αφήνετε σε χαμηλή ένταση μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά. Ανακατεύετε τα ζυμαρικά στη σάλτσα.

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Κρεμώδης σούπα με σολομό και λαχανικά

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Πανεύκολη μακαρονάδα φούρνου

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Ζυμαρικά λιγκουίνι με σολομό και μανιτάρια

admin

Η συνταγή της ημέρας: Η πιο εύκολη μακαρονάδα με pesto

admin

Η συνταγή της ημέρας: Κανελόνια με κιμά από τον Πέτρο Συρίγο

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο κοκκινιστό με μακαρόνια

Η συνταγή της ημέρας: Πανεύκολη σαλάτα ζυμαρικών των 10’

Η συνταγή της ημέρας: Μακαρονάκι με χταπόδι από τον Πέτρο Συρίγο

Η συνταγή της ημέρας: Πειραγμένη καρμπονάρα με κρέμα