Υλικά
5 μήλα
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
150 γραμμ. καρύδια χονδροσπασμένα
Για τη ζύμη
120 γραμμ. ελαιόλαδο
60 γραμμ. λάδι καρύδας
170 γραμμ. μέλι
200 γραμμ. αλεύρι βρόμης (νιφάδες περασμένες στο μπλέντερ)
150 γραμμ. αλεύρι ολικής
150 γραμμ. κίτρινο αλεύρι για ζυμωτό ψωμί
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Διαδικασία
Θεϊκό γλυκό ψυγείου με λίγες θερμίδες - Λίγα λεφτά στα υλικά, μεγάλη απόλαυση στο στόμα
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Καθαρίζετε τα μήλα και τα τρίβετε από τη χοντρή μεριά του τρίφτη. Τα στύβετε καλά με τα χέρια να φύγουν τα περιττά υγρά. Τοποθετείτε σε ένα μεγάλο μπολ.
Προσθέτετε την κανέλα κα τα καρύδια. Ανακατεύετε πολύ καλά με ένα πιρούνι. Σε ένα άλλο μπολ τοποθετείτε το ελαιόλαδο, το λάδι καρύδας, το μέλι, τα αλεύρια, τη βανίλια, το μπέικιν και το ξύσμα. Στην αρχή ανακατεύετε με πιρούνι και μετά με το χέρι.
Λαδώνετε τον πάτο μιας στρογγυλής φόρμας με αποσπώμενη βάση καθώς και γύρω γύρω το στεφάνι με ελαιόλαδο. Στρώνετε τα 2/3 της ζύμης στη βάση. Το πατάτε με τα χέρια σας. Συνεχίζετε με τα μήλα και τελειώνετε με την υπόλοιπη ζύμη. Ψήνετε για 45-50 λεπτά.