Ελεύθερος Τύπος
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο λεμονάτο με μανιτάρια και ρύζι

Newsroom eleftherostypos.gr

Πεντανόστιμο, θρεπτικό, ένα υπέροχο γεύμα για μικρούς και μεγάλους, αυτό το κοτόπουλο λεμονάτο με μανιτάρια και ρύζι πρέπει να το δοκιμάσετε.

Υλικά

2 μεγάλα φιλέτα στήθος κοτόπουλου
2 κόκκινες γλυκές πιπεριές και 1 πράσινη
2 κουταλιές της σούπας ελιές Καλαμών κομμένες σε ροδέλες
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 καρότο κομμένο σε φέτες
200 γραμμ. μανιτάρια
Χυμός από 1 λεμόνι & πιπέρι
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί
½ φλιτζ. καστανό ρύζι

Διαδικασία

Σε μία κατσαρόλα βάζετε λίγο νερό και σοτάρετε ελαφρά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να μείνει χωρίς υγρά. Στη συνέχεια ρίχνετε το ελαιόλαδο, τις πιπεριές κομμένες σε λωρίδες, το καρότο και τα μανιτάρια. Σοτάρετε ελαφρά μέχρι να μαραθούν.

Προσθέτετε το κοτόπουλο και ανακατεύετε μέχρι να ροδίσει. Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε 2 φλιτζ. νερό, τις ελιές και το χυμό λεμονιού. Αφήνετε το μίγμα να πάρει βράση και χαμηλώνετε τη θερμοκρασία. Σιγοβράζετε μέχρι να μαλακώσει καλά το κοτόπουλο.

Ρίχνετε το καστανό ρύζι σε κατσαρόλα με ελαφρά αλατισμένο νερό που βράζει και το αφήνετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να απορροφήσει όλο το νερό. Σερβίρετε με το κοτόπουλο.

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Σπιτικός γύρος από τον Τάσο Αντωνίου

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο με μανιτάρια και κρέμα γάλακτος

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο με χυλοπίτες στην κατσαρόλα

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Μεξικάνικα τάκος με κοτόπουλο

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο με κρασάτη σάλτσα

H συνταγή της ημέρας: Μανιτάρια γεμιστά με φέτα

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο με γλάσο πορτοκαλιού

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Μανιτάρια αλά κρεμ από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Κοντοσούβλι κοτόπουλου από τον Πέτρο Συρίγο

Κατερίνα Θεοδωροπούλου