Ελεύθερος Τύπος
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Mοσχαράκι με μελιτζάνες

Newsroom eleftherostypos.gr

Μαμαδίστικο, ζουμερό, λαχταριστό, το μοσχαράκι με μελιτζάνες είναι σκέτο γλύκισμα.

Υλικά

1 κιλό μοσχάρι χτένι κομμένο σε μεγάλα καρέ
Λίγο ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
2 κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε καρέ
1 κουταλιά της σούπας πελτέ
½ ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
1 κιλό τριμμένες ντομάτες
3 πατάτες μέτριες κομμένες σε χοντρές φέτες
1 δαφνόφυλλο
4-5 κόκκοι μπαχάρι
1 ξυλάκι κανέλας (αφήνετε να αρωματίσει για λίγο και την αφαιρείτε)
6 μικρές μελιτζάνες
Αλάτι & πιπέρι

Διαδικασία

Σκουπίζετε σε απορροφητικό χαρτί το κρέας. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και το ροδίζετε για 6-7’ σε δυνατή φωτιά. Προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο σπασμένο και τις πιπεριές.

Σοτάρετε για 4-5’. Προσθέτετε τον πελτέ και ψήνετε ανακατεύοντας για 1’. Σβήνετε με το κρασί. Αφήνετε να εξατμιστεί τελείως. Προσθέτετε τις ντομάτες και λίγο νερό. Κόβετε τις πατάτες σε χοντρές φέτες και τις ακουμπάτε στην επιφάνεια.

Σκεπάζετε την κατσαρόλα. Χαμηλώνετε τη φωτιά και βράζετε για περίπου 45’ να μαλακώσει το κρέας. Προς το τέλος του βρασμού (μετά το πρώτο μισάωρο)προσθέτετε τα μπαχαρικά και αλατοπιπερώνετε.

Έχετε πλύνει τις μελιτζάνες. Αφαιρείτε το κοτσάνι. Τις κόβετε κατά μήκος. Χαράζετε σταυρωτά τη σάρκα τους. Τις ακουμπάτε σε ταψί. Τις λαδώνετε ελαφρά και αλατίζετε.

Τις ψήνετε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200º C να μαλακώσουν για περίπου 30’. Αφού γίνει το κοκκινιστό, στήνετε το φαγητό.

Σε βαθύ πυρέξ κάνετε στρώση κρέας, πατάτες, τριμμένο τυρί (αν θέλετε), μελιτζάνες, τριμμένο τυρί και κρέας. Ψήνετε για 15’ με 20’ στους 200 να ενωθούν οι γεύσεις.

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Κοκκινιστό μοσχαράκι μελωμένο

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Κοκκινιστό μοσχαράκι με πουρέ πατάτας

Η συνταγή της ημέρας: Μοσχαράκι νουά λεμονάτο με λαχανικά

Η συνταγή της ημέρας: Πίτα με μοσχάρι από τον Πέτρο Συρίγο

Η συνταγή της ημέρας: Το πιο εύκολο μπριάμ 

Η συνταγή της ημέρας: Σουτζουκάκια τυλιχτά με μελιτζάνα

H συνταγή της ημέρας: Παπουτσάκια με μπεσαμέλ από τον Πέτρο Συρίγο

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Πιλάφι με το πιο ζουμερό μοσχαράκι

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Μοσχαράκι στιφάδο με μελιτζάνες