Υλικά
200 γραμμ. μοσχαρίσιος κιμάς
200 γραμμ. χοιρινός κιμάς
5 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
1 αυγό
1 κουταλιά της σούπας μαλακή μουστάρδα
1 μέτριο κρεμμύδι σε 4 κομμάτια
1 φλιτζ. ανθρακούχο νερό
1 φλιτζ. φρέσκος ψιλοκομμένος μαϊντανός
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Θεϊκό γλυκό ψυγείου με λίγες θερμίδες - Λίγα λεφτά στα υλικά, μεγάλη απόλαυση στο στόμα
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180ºC. Σε ένα μικρό μπλέντερ βάζετε και πολτοποιείτε το κρεμμύδι με τη μουστάρδα. Σε ένα βαθύ σκεύος βάζετε τους 2 κιμάδες, τη φρυγανιά, το αυγό, το πολτοποιημένο μίγμα, το ανθρακούχο νερό και τον μαϊντανό.
Αλατοπιπερώνετε, λαδώνετε τα χέρια σας και ζυμώνετε το μίγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Λαδώνετε πάλι τα χέρια σας και πλάθετε 8 μπιφτέκια. Λαδώνετε ένα ταψί φούρνου και απλώνετε τα μπιφτέκια. Τα ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 12-15 λεπτά. Τα γυρίζετε, βάζετε το γκριλ του φούρνου και τα ψήνετε για 5-6 λεπτά ακόμη.