Ελεύθερος Τύπος
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Μακαρονάδα με κόκκινη σάλτσα από τον Πέτρο Συρίγο

Newsroom eleftherostypos.gr

Μέσα σε 20’ μπορείτε να έχετε την πιο τέλεια μακαρονάδα με κόκκινη σάλτσα.

Υλικά

4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη
Αλάτι & πιπέρι
800 γραμμ.-1 κιλό ντοματίνια ή ώριμες ντομάτες
1 χούφτα βασιλικό
500 γραμμ. σπαγγέτι

Διαδικασία

Σε μία κατσαρόλα βάζετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε σκόρδο και κρεμμύδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνετε την καστανή ζάχαρη και σοτάρετε για 2-3 λεπτά ακόμη.

Στη συνέχεια, προσθέτετε τα ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα ή τις ώριμες ντομάτες κομμένες σε κυβάκια. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι για να βγάλουν τα υγρά τους και μαγειρεύετε για 15-20 λεπτά.

Βάζετε το βασιλικό και δοκιμάζετε αν χρειάζεται επιπλέον αλατοπίπερο. Όσο ετοιμάζετε τη σάλτσα, βράζετε τα ζυμαρικά της επιλογής σας και σουρώνετε. Τα ανακατεύετε όλα μαζί και σερβίρετε.

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Μακαρόνια στο φούρνο με γαρίδες

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας και τυριά

Η συνταγή της ημέρας: Λαζάνια με σπανάκι, μοτσαρέλα και ντομάτα

Η συνταγή της ημέρας: Ταλιατέλες με τόνο και σάλτσα λεμονιού

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο κρασάτο με παπαρδέλες

Η συνταγή της ημέρας: Πένες primavera από τον Πέτρο Συρίγο

Η συνταγή της ημέρας: Κρύα σαλάτα ζυμαρικών με σαλάμι αέρος

Η συνταγή της ημέρας: Ριγκατόνι με πέστο, σπανάκι και μπρόκολο

Η συνταγή της ημέρας: Νιόκι πατάτας με μανιτάρια