Ελεύθερος Τύπος
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Μακαρονάδα με κόκκινη σάλτσα από τον Πέτρο Συρίγο

Newsroom eleftherostypos.gr

Μέσα σε 20’ μπορείτε να έχετε την πιο τέλεια μακαρονάδα με κόκκινη σάλτσα.

Υλικά

4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη
Αλάτι & πιπέρι
800 γραμμ.-1 κιλό ντοματίνια ή ώριμες ντομάτες
1 χούφτα βασιλικό
500 γραμμ. σπαγγέτι

Διαδικασία

Σε μία κατσαρόλα βάζετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε σκόρδο και κρεμμύδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνετε την καστανή ζάχαρη και σοτάρετε για 2-3 λεπτά ακόμη.

Στη συνέχεια, προσθέτετε τα ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα ή τις ώριμες ντομάτες κομμένες σε κυβάκια. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι για να βγάλουν τα υγρά τους και μαγειρεύετε για 15-20 λεπτά.

Βάζετε το βασιλικό και δοκιμάζετε αν χρειάζεται επιπλέον αλατοπίπερο. Όσο ετοιμάζετε τη σάλτσα, βράζετε τα ζυμαρικά της επιλογής σας και σουρώνετε. Τα ανακατεύετε όλα μαζί και σερβίρετε.

Προτεινόμενα για εσάς

Τι είναι η τσιμιτσούρι και πως θα τη φτιάξεις – Όλες οι λεπτομέρειες

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Σμυρναίικοι κεφτέδες με σάλτσα

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Σουφλέ με ριγκατόνι, τυριά και αλλαντικά

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Ριγκατόνι με σάλτσα από ντοματίνια, ελιές και φέτα

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Μακαρονάδα με μελιτζάνα και ντοματίνια

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Η πιο καλοκαιρινή μακαρονάδα με θαλασσινά

Συνταγή για το κυριακάτικο τραπέζι: Μακαρονάδα με θαλασσινά από τον Τάσο Αντωνίου

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Η συνταγή της ημέρας: Σολομός με σπανάκι και σάλτσα

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Κεφτεδάκια κοτόπουλου με σάλτσα

Κατερίνα Θεοδωροπούλου