Ελεύθερος Τύπος
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Τορτίγια με κοτόπουλο και λαχανοσαλάτα

Newsroom eleftherostypos.gr

Τορτίγια με κοτόπουλο και λαχανοσαλάτα coleslaw από τον Τάσο Αντωνίου! Λεπτή και αφράτη τορτίγια με αρωματικό κοτόπουλο και πεντανόστιμη σαλάτα coleslaw. Ένα σνακ ιδανικό για όλες τις ώρες της ημέρας…

Υλικά

200 γραμμ. στήθος κοτόπουλο
Αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Για τη λαχανοσαλάτα
½ καρότο τριμμένο
¼ κόκκινο λάχανο
¼ πράσινο λάχανο
½ ματσάκι μαϊντανό
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 κουταλάκια του γλυκού μαγιονέζα
2 πίτες τορτίγια

Διαδικασία

Κόβετε το στήθος κοτόπουλο σε μέτριες λωρίδες. Σε μπολ το αναμειγνύετε με αλάτι και πάπρικα. Σε τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ζεσταίνετε ελαιόλαδο. Μεταφέρετε το κοτόπουλο στο τηγάνι που έχει κάψει, χωρίς να γεμίσετε υπερβολικά το σκεύος.

Γυρνάτε το κοτόπουλο τακτικά για να μαγειρευτεί ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές. Όταν έχει ροδίσει καλά, μετά από περίπου 8 λεπτά, είναι έτοιμο. Σε μεγάλο μπολ αναμειγνύετε τριμμένο καρότο, κόκκινο και πράσινο λάχανο, μαϊντανό, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μαγιονέζα. Αναμειγνύετε τη σαλάτα με τα χέρια για να ανακατευτούν ομοιόμορφα τα υλικά.

Ανοίγετε μια πίτα τορτίγια και τοποθετείτε στη μέση το ψημένο κοτόπουλο. Γεμίζετε την τορτίγια με τη λαχανοσαλάτα, προσέχοντας να μην την παραφουσκώσετε. Τυλίγετε την τορτίγια σε ρολό και σφραγίζετε τα δυο άκρα με οδοντογλυφίδες. Κόβετε την τορτίγια στη μέση με μαχαίρι. Σερβίρετε την τορτίγια κοτόπουλο ζεστή ή και κρύα.

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο κρασάτο με παπαρδέλες

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο με κάρυ και γιαούρτι

H συνταγή της ημέρας: Μπουτάκια κοτόπουλου με σουσάμι

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο με κάρυ από τον Έκτορα Μποτρίνι

Η συνταγή της ημέρας: Ανάσταση με μαγειρίτσα κοτόπουλου

Η συνταγή της ημέρας: Μακαρονάδα με κοτόπουλο και πιπεριές

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο στη γάστρα με κριθαράκι

Η συνταγή της ημέρας: Σπιτικός γύρος από τον Τάσο Αντωνίου

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο με μανιτάρια και κρέμα γάλακτος