Ελεύθερος Τύπος
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο με λευκή σάλτσα

Newsroom eleftherostypos.gr

Ποιος αντιστέκεται στο κοτόπουλο; Ειδικά όταν αυτό σερβίρεται με λευκή σάλτσα από κρέμα γάλακτος και ροκφόρ.

Υλικά

6 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
Αλάτι & πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για τη σάλτσα
200 ml κρέμα γάλακτος
6-7 κόκκοι πιπεριού
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
50 γραμμ. ροκφόρ λιωμένο

Διαδικασία

Αλατοπιπερώνετε τα φιλέτα κοτόπουλου. Ζεσταίνετε το βούτυρο μαζί με ελάχιστο ελαιόλαδο και ροδίζετε τα φιλέτα. Χαμηλώνετε τη φωτιά και συνεχίζετε το τηγάνισμα μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο καλά. Βγάζετε τα φιλέτα από τη φωτιά και τα διατηρείτε ζεστά.

Στο λάδι όπου τηγανίσατε τα φιλέτα ρίχνετε τα κρεμμύδια και τα σοτάρετε μέχρι να μαραθούν. Κατόπιν προσθέτετε τα 2/3 από την κρέμα γάλακτος, το ροκφόρ και το πιπέρι και βράζετε έως ότου λιώσει το τυρί και δέσει η σάλτσα. Σερβίρετε τα φιλέτα με τη σάλτσα τους.

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Μπουκιές κοτόπουλου με καραμελωμένα ντοματίνια

Η συνταγή της ημέρας: Πλεξούδες σφολιάτας με κοτόπουλο

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Το ερώτημα που μας… απασχολεί: Η κότα έκανε το αβγό ή το αβγό την κότα; – Έρευνα δίνει την απάντηση

Tinad

Η συνταγή της ημέρας: Γεμιστά φιλέτα κοτόπουλου με σάλτσα

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Τηγανητό κοτόπουλο από τον Πέτρο Συρίγο

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο Cacciatore από τον Πέτρο Συρίγο

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο κρασάτο με παπαρδέλες

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο με κάρυ και γιαούρτι

H συνταγή της ημέρας: Μπουτάκια κοτόπουλου με σουσάμι

Κατερίνα Θεοδωροπούλου