Ελεύθερος Τύπος
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Σπαγγέτι με σάλτσα πέστο βασιλικού

Newsroom eleftherostypos.gr

Σπαγγέτι με πέστο βασιλικού από τον Τάσο Αντωνίου. Ένα γευστικό πιάτο που συνδυάζει γεύσεις, αρώματα και υφές! Εύκολη, γρήγορη, απλή και νόστιμη συνταγή για μακαρονάδα.

Υλικά

400 γραμμ. σπαγγέτι
2 φλιτζ. φρέσκα φύλλα βασιλικού
¼ φλιτζ. κουκουνάρι
½ φλιτζ. παρμεζάνα τριμμένη
2 σκ. σκόρδο
2/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Βάζετε το κουκουνάρι σε ταψάκι και ψήνετε, για 10 λεπτά, στον φούρνο, στους 200, ίσα να ροδίσει. Στο γουδί ή στο μούλτι, βάζετε το βασιλικό, το ψημένο κουκουνάρι, το σκόρδο, 1/2 κ. γλ. αλάτι και 1/4 κ. γλ. πιπέρι και χτυπάτε. Κατόπιν, ρίχνετε το λάδι σιγά-σιγά, μέχρι η σάλτσα να γίνει αρκετά πηχτή.

Μεταφέρετε το πέστο σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτετε την τριμμένη παρμεζάνα και ανακατεύετε. Σε κατσαρόλα βράζετε 1 λίτρο νερό. Προσθέτετε τα σπαγγέτι και τα βράζετε al dente. Τα στραγγίζετε και τα ρίχνετε μέσα στο μπολ με τη σάλτσα πέστο. Ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Πανεύκολη μακαρονόπιτα με τυρί και πιπεριά 

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Καπονάτα σικελιάνικη από τον Πέτρο Συρίγο

Η συνταγή της ημέρας: Λαζάνια με σπανάκι, μοτσαρέλα και ντομάτα

Η συνταγή της ημέρας: Ταλιατέλες με τόνο και σάλτσα λεμονιού

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο κρασάτο με παπαρδέλες

Η συνταγή της ημέρας: Πένες primavera από τον Πέτρο Συρίγο

Η συνταγή της ημέρας: Κρύα σαλάτα ζυμαρικών με σαλάμι αέρος

Η συνταγή της ημέρας: Ριγκατόνι με πέστο, σπανάκι και μπρόκολο

Η συνταγή της ημέρας: Νιόκι πατάτας με μανιτάρια