Ελεύθερος Τύπος
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Κριθαράκι με θαλασσινά από τον Χρήστο Τζιέρα

Newsroom eleftherostypos.gr

Κριθαράκι με θαλασσινά ή αλλιώς ένα άκρως καλοκαιρινό πιάτο, που τρελαίνει μικρούς και μεγάλους με τη γεύση του.

Υλικά

240 γραμμ. κριθαράκι χοντρό
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
200 ml σάλτσα ντομάτας
100 ml ελαιόλαδο
160 ml λευκό κρασί
400 ml ζωμό γαρίδας
100 γραμμ. καλαμαράκια σε φέτες
100 γραμμ. χταπόδι σε φέτες
100 γραμμ. μύδια ψίχα
100 γραμμ. γαρίδες καθαρισμένες
Αλάτι & πιπέρι
1 πρέζα σαφράν
1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο σοτάρετε το κρεμμύδι και τα θαλασσινά για 2-3 λεπτά. Συνεχίζετε το σοτάρισμα προσθέτοντας το κριθαράκι και το σαφράν και το σβήνετε με το κρασί.

Καβουρδίζετε για λίγο και προσθέτετε τη σάλτσα ντομάτας. Στη συνέχεια θα βάλετε τον ζωμό γαρίδας προσθέτοντάς τον σιγά σιγά, ανακατεύοντας συνέχεια για 12 λεπτά περίπου. Αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε αλάτι, πιπέρι, τον μαϊντανό και σερβίρετε.

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Σουβλάκια σολομού και θαλασσινών

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Μύδια αχνιστά από τον Πέτρο Συρίγο

Η συνταγή της ημέρας: Σαλάτα με χταπόδι από τον Πέτρο Συρίγο

Η συνταγή της ημέρας: Πατάτες γεμιστές με θαλασσινά

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο στη γάστρα με κριθαράκι

Η συνταγή της ημέρας: Κριθαράκι με θαλασσινά και κόκκινη σάλτσα

Η συνταγή της ημέρας: Γιουβετσάκι με αρνί

admin

Η συνταγή της ημέρας: Μακαρονάκι με χταπόδι από τον Πέτρο Συρίγο

Η συνταγή της ημέρας: Μύδια αχνιστά από τον Πέτρο Συρίγο