Ελεύθερος Τύπος
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Γαύρος μαρινάτος από τον Πέτρο Συρίγο

Newsroom eleftherostypos.gr

Ο τέλειος καλοκαιρινός μεζές, που ταιριάζει μοναδικά με ουζάκι και τσίπουρο. Φτιάξτε το δικό σας γαύρο μαρινάτο.

Υλικά

1 κιλό γαύρος
5 κουταλιές της σούπας ημίχονδρο αλάτι
1 ποτήρι λευκό κρασί
1 κόκκινη πιπεριά
2 σκελίδες σκόρδο
2 κλωνάρια δεντρολίβανο
2 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη
2 κουταλιές της σούπας πιπέρια ανάμεικτα
200ml ελαιόλαδο
400ml ηλιέλαιο
Φλούδες από 1 λεμόνι
Ξύδι
Μαϊντανό

Διαδικασία

Καθαρίζετε το γαύρο, αφαιρώντας το κεφάλι, το εσωτερικό και το μεσαίο κόκκαλο. Προσέχετε η ουρά να μην κοπεί αλλά να παραμείνει στο σώμα. Παίρνετε ένα σκεύος και ξεκινάτε να στρώνετε τα καθαρισμένα ψάρια μέσα σε αυτό.

Προσθέτετε τόσο ξύδι ώστε να καλυφθούν τα ψάρια. Φυλάσσετε στην άκρη για 6-8 ώρες (εκτός ψυγείου). Στραγγίζετε τα ψάρια και μεταφέρετε σε ένα καθαρό σκεύος. Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και διατηρείτε στο ψυγείο!

Προτεινόμενα για εσάς

Απόκοσμο θέαμα: Χιλιάδες νεκρά ψάρια στη λίμνη Ισμαρίδα και στον ποταμό Κομψάτο

Μιχάλης Μάρδας

Η συνταγή της ημέρας: Γαύρος ψητός με λαχανικά στο φούρνο

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Λιναρόσπορος και ψάρια, σύμμαχοι στην απώλεια βάρους

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Περισσότερα ψάρια, λιγότερα εμφράγματα

Leonidas Kallidonis

Χιλιάδες νεκρά ψάρια ξεβράστηκαν στις όχθες ποταμών στην Βουλγαρία

admin

Απόκοσμο θέαμα: Παραλία γέμισε με ψάρια σε σχήμα φαλλού [εικόνα]

Μιχάλης Μάρδας

Απίστευτο: Κοπάδι ψαριών πήδηξε στη στεριά στο λιμάνι της Πρέβεζας [βίντεο]

Κατασχέθηκαν πάνω από δύο τόνοι κατεψυγμένα ψάρια στον Πειραιά

Μιχάλης Μάρδας