ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Γαύρος μαρινάτος από τον Πέτρο Συρίγο

Newsroom eleftherostypos.gr

Ο τέλειος καλοκαιρινός μεζές, που ταιριάζει μοναδικά με ουζάκι και τσίπουρο. Φτιάξτε το δικό σας γαύρο μαρινάτο.

Υλικά

1 κιλό γαύρος
5 κουταλιές της σούπας ημίχονδρο αλάτι
1 ποτήρι λευκό κρασί
1 κόκκινη πιπεριά
2 σκελίδες σκόρδο
2 κλωνάρια δεντρολίβανο
2 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη
2 κουταλιές της σούπας πιπέρια ανάμεικτα
200ml ελαιόλαδο
400ml ηλιέλαιο
Φλούδες από 1 λεμόνι
Ξύδι
Μαϊντανό

Διαδικασία

Καθαρίζετε το γαύρο, αφαιρώντας το κεφάλι, το εσωτερικό και το μεσαίο κόκκαλο. Προσέχετε η ουρά να μην κοπεί αλλά να παραμείνει στο σώμα. Παίρνετε ένα σκεύος και ξεκινάτε να στρώνετε τα καθαρισμένα ψάρια μέσα σε αυτό.

Προσθέτετε τόσο ξύδι ώστε να καλυφθούν τα ψάρια. Φυλάσσετε στην άκρη για 6-8 ώρες (εκτός ψυγείου). Στραγγίζετε τα ψάρια και μεταφέρετε σε ένα καθαρό σκεύος. Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και διατηρείτε στο ψυγείο!

Προτεινόμενα για εσάς

«Ψαράκια και θαλασσινά»: Στον παράδεισο των καλοκαιρινών γεύσεων

Πολεμικό σκηνικό στη Μάγχη: Στο «κόκκινο» η κόντρα Γαλλίας – Βρετανίας για τα… ψάρια

Tinad

Πρέβεζα: Τα δίχτυα έπιασαν τόνο 130 κιλά [εικόνες]

Μιχάλης Μάρδας

8 τροφές που πρέπει να προτιμήσετε, εάν θέλετε να θέσετε το στρες σας υπό έλεγχο

Μαρίνα Μπενέκου

Απίστευτες εικόνες: Ψαράδες μάζεψαν πάνω από 12 τόνους σκουπιδιών στο Βόρειο Αιγαίο

Evanthia Karra

Ζουν ανάμεσα μας και δεν τους ενοχλεί η ψαρίλα – Ιρλανδοί επιστήμονες ανακάλυψαν γιατί

Δημήτρης Ντόγκας

Απόκοσμο θέαμα: Χιλιάδες νεκρά ψάρια στη λίμνη Ισμαρίδα και στον ποταμό Κομψάτο

Μιχάλης Μάρδας

Η συνταγή της ημέρας: Γαύρος ψητός με λαχανικά στο φούρνο

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Λιναρόσπορος και ψάρια, σύμμαχοι στην απώλεια βάρους

Κατερίνα Θεοδωροπούλου