Ελεύθερος Τύπος
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Πένες φούρνου με τυρί και καπνιστή μπριζόλα

Newsroom eleftherostypos.gr

Πένες φούρνου με τυρί, καπνιστή μπριζόλα και σάλτσα αρωματισμένη με φασκόμηλο! Μια ιδιαίτερη μακαρονάδα φούρνου από τον Τάσο Αντωνίου, που όλοι θα λατρέψουν.

Υλικά

1 συσκευασία πένες
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
½ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο φασκόμηλο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας πελτές ντομάτας
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη αποξηραμένη
1 συσκευασία ντοματάκια ολόκληρα αποφλοιωμένα
2 φλιτζ. γραβιέρα Νάξου τριμμένη
70 γραμμ. χοιρινή μπριζόλα αλλαντικό καπνιστή

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Σοτάρετε τα κρεμμύδια και σοτάρετε για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε το σκόρδο και το φασκόμηλο και σοτάρετε για 1 λεπτό.

Προσθέτετε τον πελτέ ντομάτας και τη ρίγανη και αφήνετε να μαγειρευτούν, για 2 ακόμα λεπτά. Ρίχνετε τα ντοματάκια και αλατοπιπερώνετε. Αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 15 λεπτά, χαμηλώνετε τη φωτιά και ανακατεύετε περιστασιακά. Αποσύρετε από τη φωτιά.

Όσο βράζει η σάλτσα, σε κατσαρόλα με άφθονο νερό βράζετε τα ζυμαρικά al dente για 6 λεπτά. Σε μπολ αναμειγνύετε τη σάλτσα με τα ζυμαρικά. Σε πυρίμαχο σκεύος, ρίχνετε τη μισή ποσότητα από το μείγμα ζυμαρικών. Πασπαλίζετε με τη μισή ποσότητα από την τριμμένη γραβιέρα. Προσθέτετε τη χοιρινή μπριζόλα. Ρίχνετε τα υπόλοιπα ζυμαρικά και πασπαλίζετε με τα υπόλοιπα τυριά. Ψήνετε για 20-25 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να σχηματίσει κρούστα.

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Ζουμερή μπριζόλα στο τηγάνι

Η συνταγή της ημέρας: Σουφλέ με ριγκατόνι, τυριά και αλλαντικά

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Ριγκατόνι με σάλτσα από ντοματίνια, ελιές και φέτα

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Μακαρονάδα με μελιτζάνα και ντοματίνια

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Η πιο καλοκαιρινή μακαρονάδα με θαλασσινά

Συνταγή για το κυριακάτικο τραπέζι: Μακαρονάδα με θαλασσινά από τον Τάσο Αντωνίου

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Η συνταγή της ημέρας: Πέννες με ντομάτα & φέτα – Ό,τι πιο νόστιμο και καλοκαιρινό έχετε φάει

Η συνταγή της ημέρας: Λιγκουίνι με μανούρι και ντοματίνια

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Η πιο εύκολη καλοκαιρινή μακαρονάδα με ελάχιστα υλικά