Ελεύθερος Τύπος
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Σοκολατόπιτα έτοιμη σε 15 λεπτά

Newsroom eleftherostypos.gr

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα από τον Τάσο Αντωνίου. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Υλικά

120 γραμμ. κουβερτούρα
110 γραμμ. βούτυρο
4 αυγά
150 γραμμ. ζάχαρη κρυσταλλική
60 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
15 γραμμ. κακάο σε σκόνη
30 γραμμ. φουντουκόψιχα
Ζάχαρη άχνη

Διαδικασία

Λιώνετε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί. Χτυπάτε στο μίξερ με το σύρμα τα αυγά με τη ζάχαρη, έως ότου ασπρίσουν και αφρατέψουν. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ τη λιωμένη κουβερτούρα και χτυπάτε.

Σε μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι με το κακάο και τα ανακατεύετε. Στη συνέχεια, προσθέτετε το μείγμα κακάο στον κάδο του μίξερ. Χτυπάτε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.

Βγάζετε τον κάδο από το μίξερ, προσθέτετε τα φουντούκια και ανακατεύετε απαλά με μαρίζ. Ρίχνετε το μείγμα σε βουτυρωμένη και πασπαλισμένη με κακάο φόρμα, με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 20 εκ. και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200-210 βαθμούς, για 15-20 λεπτά.

Βγάζετε από τον φούρνο, Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη, κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Σοκολατένιο mud cake

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Τσουρέκι γεμιστό με πραλίνα φουντουκιού

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Τούρτα με μους από φυστικοβούτυρο

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Με σαφράν και σοκολάτα ανεβάζετε τη λίμπιντο

H συνταγή της ημέρας: Τραγανή τάρτα σοκολάτας με κεράσια

Η συνταγή της ημέρας: Τρουφάκια με μαύρη σοκολάτα

Η συνταγή της ημέρας: Ρολό σοκολάτας με παντεσπάνι

Η συνταγή της ημέρας: Παγωτό σοκολάτα bueno

Η συνταγή της ημέρας: Κορμός λευκής σοκολάτας από τον Τάσο Αντωνίου