Ελεύθερος Τύπος
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

H συνταγή της ημέρας: Μακαρονάδα φούρνου με κιμά και τυριά

Newsroom eleftherostypos.gr

Για τους μακαρονάδες της υπόθεσης, αυτή η μακαρονάδα φούρνου με κιμά και τυριά είναι η πιο νόστιμη επιλογή.

Υλικά

1 πακέτο μακαρόνια της επιλογής σας
1 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 μεσαίο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
450 γραμμ. ‏μοσχαρίσιος κιμάς
2 κουταλιές της σούπας ‏πελτές ντομάτας
1 κουταλιά της σούπας ‏ρίγανη
800 γραμμ. ‏ντοματοπολτός
1 1/2 φλιτζ. ‏τυρί ρικότα
2 κουταλιές της σούπας ‏βασιλικός
1/2 φλιτζ. τριμμένη παρμεζάνα
2 φλιτζ. τριμμένη μοτσαρέλα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C. Μαγειρεύετε τα μακαρόνια σε βραστό αλατισμένο νερό ώσπου να γίνουν al dente, να κάθονται δηλαδή στο δόντι. Στραγγίζετε. Βάζετε λίγο βούτυρο στη κατσαρόλα που έβρασαν και μεταφέρετε εκεί τα μακαρόνια. Ανακατεύετε για να μην κολλήσουν και τα αφήνετε εκεί.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Σοτάρετε το κρεμμύδι ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσει, για περίπου 5 λεπτά. Προσθέτετε το σκόρδο και το κόκκινο πιπέρι. Mαγειρέψτε για 1 λεπτό ακόμα. Βάζετε τον κιμά στην κατσαρόλα και αλατοπιπερώνετε. Τον σοτάρετε μέχρι να πάρει καφέ χρώμα.

Έπειτα προσθέστε τον πελτέ ντομάτας με τη ρίγανη και μαγειρέψτε για 2 λεπτά ώστε να σοταριστεί καλά ο πελτές. Προσθέστε τον ντοματοπολτό και αλατοπιπερώστε ξανά. Αφήστε τη σάλτσα να έρθει σε βρασμό, κατεβάστε τη φωτιά και μαγειρέψτε ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι ο κιμάς να πιει τα υγρά του και να δέσουν οι γεύσεις για 15-20 λεπτά.

Αποσύρετε από τη φωτιά και ανακατέψτε τον βασιλικό. Προσθέστε στην κατσαρόλα με τα μακαρόνια τον κιμά και το τυρί ρικότα. Ανακατέψτε ώστε να απλωθούν τα μίγματα.

Σε ένα μεγάλο σκεύος (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πυρέξ) απλώνετε τα μισά μακαρόνια με κιμά. Πασπαλίζετε πάνω τους τη μισή μοτσαρέλα και τη μισή παρμεζάνα. Απλώστε τα υπόλοιπα μακαρόνια και τα υπόλοιπα τυριά. Καλύψτε με αλουμινόχαρτο και ψήστε για 20-25 λεπτά μέχρι να ψηθούν τα τυριά.

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Κανελόνια με κιμά από τον Πέτρο Συρίγο

Η συνταγή της ημέρας: Λαχανοντολμάδες της μαμάς

Η συνταγή της ημέρας: Κεφτεδάκια με λεμόνι και σάλτσα

Η συνταγή της ημέρας: Γιουβαρλάκια κοκκινιστά από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο

H συνταγή της ημέρας: Παπουτσάκια με μπεσαμέλ από τον Πέτρο Συρίγο

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Μακαρόνια με κιμά από τον Τάσο Αντωνίου

H συνταγή της ημέρας: Αυθεντικό κεμπάπ από αρνίσιο κιμά με μπαχάρια

H συνταγή της ημέρας: Λαζάνια με κιμά στο φούρνο

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Κιμαδόπιτα από τον Πέτρο Συρίγο

Κατερίνα Θεοδωροπούλου