Ελεύθερος Τύπος
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Σπιτική τούρτα παγωτό

Η συνταγή της ημέρας: Σπιτική τούρτα παγωτό

Newsroom eleftherostypos.gr

Με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει ολοένα και περισσότερο, τι καλύτερο από μία λαχταριστή τούρτα παγωτό.

Υλικά

¾ φλιτζ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
4 κουταλιές κακάο
½ κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 πακέτο μπισκότα
½ φλιτζ. φουντούκια καβουρντισμένα και ψιλοκομμένα
2 κουταλιές της σούπας κονιάκ

Για το παγωτό
2 ¾ φλιτζ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, παγωμένη
2 φλιτζ. πραλίνα φουντουκιού
½ κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 φλιτζ. ταχίνι

Για το πασπάλισμα
2 κουταλιές της σούπας κακάο

Διαδικασία

Φτιάχνετε τη βάση. Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο, το κακάο και το ζαχαρούχο γάλα και τα τοποθετείτε σε μέτρια θερμοκρασία να λιώσουν.

Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε τα μπισκότα, που έχετε προηγουμένως σπάσει με τα χέρια σας σε μικρά κομμάτια, τα φουντούκια και το κονιάκ. Ανακατεύετε καλά με μια σπάτουλα να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Αδειάζετε το μείγμα σε μια στρογγυλή φόρα με αποσπώμενο πάτο διαμέτρου 20 εκ. Απλώνετε το μείγμα με μια σπάτουλα ώστε να είναι παντού ισόπαχο. Τοποθετείτε τη φόρμα στην κατάψυξη για 1 ώρα.

Εν τω μεταξύ φτιάχνετε το παγωτό. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος, την πραλίνα φουντουκιού, το ζαχαρούχο γάλα και το ταχίνι και τα χτυπάτε σε χαμηλή ταχύτητα για 3 λεπτά. Στη συνέχεια, αυξάνετε την ταχύτητα και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να σφίξει το μείγμα, περίπου 8 λεπτά.

Βγάζετε τη φόρμα με τη βάση από την κατάψυξη, αδειάζετε το μείγμα του παγωτού και το απλώνετε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια της βάσης με τη βοήθεια μιας σπάτουλας. Τοποθετείτε τη φόρμα ξανά στην κατάψυξη για 3 ώρες.

Βγάζετε τη φόρμα με την τούρτα από το ψυγείο 5 λεπτά πριν τη σερβίρετε, αφαιρείτε το στεφάνι, τη μεταφέρετε σε μια πιατέλα σερβιρίσματος και την πασπαλίζετε με το κακάο. Μπορείτε να γαρνίρετε με ζαχαρωτά, με σιρόπι και μπισκότα της αρεσκείας σας.

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Το πιο γρήγορο και αφράτο παγωτό γιαούρτι

Η συνταγή της ημέρας: Γρήγορο παγωτό σοκολάτα

Η συνταγή της ημέρας: Σορμπέ φράουλας από τον Πέτρο Συρίγο

Παγωτό: Πώς να το απολαύσεις χωρίς να φορτωθείς θερμίδες

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Αίγυπτος: Συνελήφθη ζαχαροπλάστισσα που παρασκεύαζε γλυκά με…άσεμνη διακόσμηση

Μαρίνα Μπενέκου

Κορωνοϊός – Κίνα: Σοκ από την είδηση ότι βρέθηκε ιός σε παγωτό – Σφραγίστηκε εργοστάσιο, σε καραντίνα 1.600 υπάλληλοι

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Ο Μάικ Τάισον γιορτάζει την Ημέρα των Ευχαριστιών τρώγοντας το…κεφάλι αντιπάλου του σε τούρτα [βίντεο]

Μαρίνα Μπενέκου

Η συνταγή της ημέρας: Τούρτα με μους από φυστικοβούτυρο

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Milkshake με μπισκότα Oreo και παγωτό βανίλια

Κατερίνα Θεοδωροπούλου