Ελεύθερος Τύπος
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Γεμιστές πατάτες με φέτα από τον Τάσο Αντωνίου

Η συνταγή της ημέρας: Γεμιστές πατάτες με φέτα από τον Τάσο Αντωνίου

Newsroom eleftherostypos.gr

Πατάτες στο φούρνο με φέτα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια υπέροχη συνταγή για πατάτες γεμιστές με την πιο νόστιμη σως φέτας.

Υλικά

3 πατάτες με τη φλούδα τους
1 κουταλιά της σούπας δεντρολίβανο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Για τη σως φέτας
3 κουταλιές της σούπας γιαούρτι πλήρες στραγγιστό
3 κουταλιές της σούπας φέτα βαρελίσια
½ κουταλάκι του γλυκού λευκό ξίδι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Στο γουδί χτυπάτε το δεντρολίβανο με το αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι, μέχρι να δέσουν μεταξύ τους τα αρώματα. Πλένετε και τρίβετε καλά τις πατάτες.

Με πιρούνι τις τρυπάτε βαθιά, σε όλη τους την επιφάνεια. Τις αλείφετε με ελαιόλαδο. Επικαλύπτετε με το μείγμα μπαχαρικών και από τις δυο πλευρές. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200, για περίπου 1 ώρα.

Ετοιμάζετε τη σως φέτας: στο μπλέντερ χτυπάτε στραγγιστό γιαούρτι, βαρελίσια φέτα, λευκό ξύδι και αλατοπίπερο, μέχρι να έχετε ένα κρεμώδες βελούδινο μείγμα.

Βγάζουμε τις πατάτες από το φούρνο. Πρέπει να έχουν ψηθεί και μαλακώσει. Τις κόβουμε απαλά στη μέση, προσέχοντας να μην φτάσουμε μέχρι την κάτω πλευρά. Τις ανοίγουμε ελαφρώς για να κρυώσουν.

Κατόπιν, γεμίζουμε τις πατάτες με τη σως φέτας. Προαιρετικά γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Ριγκατόνι με σάλτσα από ντοματίνια, ελιές και φέτα

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Αφράτα μπιφτέκια στο φούρνο με πατάτες

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Τι συμβαίνει με τη νοθεία στη φέτα

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Η συνταγή της ημέρας: Μάφινς πατάτας με στήθος κοτόπουλο

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Πέννες με ντομάτα & φέτα – Ό,τι πιο νόστιμο και καλοκαιρινό έχετε φάει

Η συνταγή της ημέρας: Αυγά στο φούρνο με φέτα και ντομάτα

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Σουφλέ πατάτας από τον Τάσο Αντωνίου

Τηγανητές πατάτες: Δείτε πώς μπορείτε να τις κάνετε πιο υγιεινές

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Ο απόλυτος καλοκαιρινός μεζές – Φέτα σαγανάκι