Ελεύθερος Τύπος
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Πανεύκολο σεμιφρέντο σοκολάτας

Η συνταγή της ημέρας: Πανεύκολο σεμιφρέντο σοκολάτας

Newsroom eleftherostypos.gr

Σεμιφρέντο σημαίνει ημι-παγωμένο γλύκισμα, κάτι δηλαδή σαν παγωτό και συνήθως σε μορφή κορμού. Αυτό το σεμιφρέντο σοκολάτας θα σας κάνει να μην το ξεχάσετε…ποτέ!


Υλικά

500 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα 55%
250 γραμμ. βούτυρο φρέσκο αγελαδινό
5 ολόφρεσκα αυγά χωρισμένα κρόκους από ασπράδια
1 κοφτή κουταλιά της σούπας ζάχαρη
30 γραμμ. ζάχαρη
60 γραμμ. νερό
1 φλούδα πορτοκάλι (βράσιμο 2 λεπτά)

Διαδικασία

Λιώνετε τη σοκολάτα και το βούτυρο σε μπεν-μαρί και στη συνέχεια το αφήνετε να κρυώσει, γιατί αν είναι καυτό δεν θα γίνει σωστή ομογενοποίηση με τα υπόλοιπα. Χτυπήστε τους κρόκους με τη 1 κουταλιά ζάχαρη σε μπεν-μαρί. Χτυπήστε τα ασπράδια μαρέγκα.

Ρίξτε το σιρόπι μέσα στο μείγμα σοκολάτας βουτύρου, ανακατεύοντας με μαρίζ, στη συνέχεια κάνετε το ίδιο με τους κρόκους και τέλος με τη μαρέγκα. Απλώστε σε σκεύος της αρεσκείας σας, κατά προτίμηση με σχήμα κορμού, και παγώστε για 2 ώρες περίπου.

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Το πιο γρήγορο και αφράτο παγωτό γιαούρτι

Η συνταγή της ημέρας: Γρήγορο παγωτό σοκολάτα

Η συνταγή της ημέρας: Σορμπέ φράουλας από τον Πέτρο Συρίγο

Παγωτό: Πώς να το απολαύσεις χωρίς να φορτωθείς θερμίδες

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Κορωνοϊός – Κίνα: Σοκ από την είδηση ότι βρέθηκε ιός σε παγωτό – Σφραγίστηκε εργοστάσιο, σε καραντίνα 1.600 υπάλληλοι

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Η συνταγή της ημέρας: Milkshake με μπισκότα Oreo και παγωτό βανίλια

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Εξάρτηση από το παγωτό…

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Παγωτό… χωρίς τύψεις – Μύθοι & Αλήθειες που πρέπει να ξέρετε

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

«Spoild»: Ένα πρωτοποριακό ice-cream bar ήρθε για να σας «κακομάθει»