Ελεύθερος Τύπος
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Μακαρόνια με κιμά από τον Τάσο Αντωνίου

Η συνταγή της ημέρας: Μακαρόνια με κιμά από τον Τάσο Αντωνίου

Newsroom eleftherostypos.gr

Κλασική, αγαπημένη, πεντανόστιμη… Η συνταγή για μακαρόνια με κιμά πάντα έχει θέση στο σπίτι!

Υλικά

200 γραμμ. σπαγγέτι
200 γραμμ. κιμά μοσχαρίσιο

Για τη σάλτσα ντομάτας
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
¼ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 συσκευασία ντομάτα κονκασέ ψιλοκομμένες
Αλάτι & πιπέρι
1 πρέζα ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλα
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Ετοιμάζετε τη σάλτσα ντομάτας: σε κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει. Προσθέτετε το σκόρδο και σοτάρετε για 1 λεπτό ακόμα.

Προσθέτετε στην κατσαρόλα την ντομάτα κονκασέ με αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη. Αφήνετε να βράσει σε μέτρια φωτιά για περίπου 30 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά με ξύλινη κουτάλα.

Ρίχνετε τον κιμά στη σάλτσα ντομάτας και ανακατεύετε μέχρι να ροδίσει καλά. Προσθέτετε 1 φλιτζ. νερό, την κανέλα, τα μπαχάρια, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Αφήνετε να βράσει σε μέτρια φωτιά για περίπου 30 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά με ξύλινη κουτάλα.

Βράζετε τα σπαγγέτι για 7-8 λεπτά σε αλατισμένο νερό και τα στραγγίζετε. Τα μεταφέρετε σε πιάτο, περιχύνετε με τη σάλτσα και τον κιμά και σερβίρετε αμέσως.

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Κεφτεδάκια κοτόπουλου με σάλτσα και ρύζι

Η συνταγή της ημέρας: Πένες primavera από τον Πέτρο Συρίγο

Η συνταγή της ημέρας: Γιαουρτλού κεμπάπ από τον Πέτρο Συρίγο

Η συνταγή της ημέρας: Κρύα σαλάτα ζυμαρικών με σαλάμι αέρος

Η συνταγή της ημέρας: Ριγκατόνι με πέστο, σπανάκι και μπρόκολο

Η συνταγή της ημέρας: Νιόκι πατάτας με μανιτάρια

Η συνταγή της ημέρας: Μακαρονάδα φούρνου με τόνο

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Κεμπάπ με σάλτσα γιαουρτιού

Η συνταγή της ημέρας: Ραβιόλι με σάλτσα ντομάτας, κιμά και φέτα