Ελεύθερος Τύπος
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Κολοκυθοκεφτέδες με φέτα και γραβιέρα

Η συνταγή της ημέρας: Κολοκυθοκεφτέδες με φέτα και γραβιέρα

Newsroom eleftherostypos.gr

Ο απόλυτος καλοκαιρινός μεζές, οι κολοκυθοκεφτέδες γίνονται το τέλειο συνοδευτικό για παγωμένη μπύρα ή ούζο.

Υλικά

1 κιλό κολοκύθια
½ μάτσο άνιθο
1 μάτσο δυόσμο
4 κρεμμυδάκια φρέσκα
150 γραμμ. φέτα τριμμένη
150 γραμμ. γραβιέρα τριμμένη
3 αβγά
2 πρέζες αλάτι
50 ml ελαιόλαδο
100 γραμμ. αλεύρι
20 γραμμ. κορν φλάουερ

Διαδικασία

Πλένετε και τρίβετε τα κολοκύθια, ρίχνετε το αλάτι και τα αφήνετε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν. Στύβετε τα κολοκύθια για να βγάλουν όλο το περιττό υγρό τους.

Ψιλοκόβετε τα μυρωδικά και προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλεύρι και το κορν φλάουερ, τα οποία τα προσθέτετε σταδιακά μέχρι να γίνει μια σφιχτή ζύμη.

Πλάθετε και τηγανίζετε σε αρκετό καυτό λάδι, το οποίο θα καλύπτει τους κολοκυθοκεφτέδες.

Προτεινόμενα για εσάς

H συνταγή της ημέρας: Κολοκυθοκεφτέδες από τον Πέτρο Συρίγο

Η συνταγή της ημέρας: Κολοκυθόσουπα από τον Πέτρο Συρίγο

H συνταγή της ημέρας: Nτοματοκεφτέδες από τον Πέτρο Συρίγο

H συνταγή της ημέρας: Πανεύκολη κολοκυθόπιτα με πράσινο κολοκύθι

Η συνταγή της ημέρας: Υγιεινά μάφιν με κολοκυθάκι από τον Πέτρο Συρίγο