Ελεύθερος Τύπος
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Στριφτάρια σφολιάτας από τον Τάσο Αντωνίου

Η συνταγή της ημέρας: Στριφτάρια σφολιάτας από τον Τάσο Αντωνίου

Newsroom eleftherostypos.gr

Ένα σνακ με πικάντικη σάλτσα, λιωμένο τυρί και σφολιάτα, ιδανικό για κέρασμα και πάρτι!

Υλικά

2 φύλλα σφολιάτας νωπά
2 κουταλιές της σούπας καυτερή σάλτσα
200 γραμμ. τριμμένο κίτρινο τυρί της επιλογής σας

Διαδικασία

Απλώνετε το ένα φύλλο σφολιάτας στη λαμαρίνα του φούρνου, που έχετε στρώσει με λαδόκολλα. Επικαλύπτετε με την καυτερή σάλτσα της επιλογής σας. Προσθέτετε το τριμμένο τυρί σε όλη την επιφάνεια του φύλλου.

Καλύπτετε με το δεύτερο φύλλο και πιέζετε ελαφρώς για να κολλήσει με το κάτω φύλλο. Με κοφτερό μαχαίρι κόβετε κατακόρυφα σε λωρίδες ίσου μεγέθους. Παίρνετε κάθε λωρίδα με τα χέρια και τη στρίβετε.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200, στον αέρα, για 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά η σφολιάτα και να λιώσει το τυρί. Ξεφουρνίζετε και αφήνετε να κρυώσουν.

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Πανεύκολη πίτα με κολοκύθι χωρίς φύλλο

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Ρολό σφολιάτας με χοιρινό, πιπεριές και γραβιέρα

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Μπουγάτσα με κιμά και κασέρι

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Στριφτόπιτα με φέτα και μανούρι

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Η πιο εύκολη σπανακοτυρόπιτα που έχετε δοκιμάσει

Η συνταγή της ημέρας: Σπιτική μακαρονόπιτα

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Χωριάτικη τάρτα με φέτα και πιπεριές

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Οι πιο light και γευστικές μανιταρόπιτες

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Κιμαδόπιτα με τραχανά και γραβιέρα