ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

H συνταγή της ημέρας: Σπαγγέτι αλά μαρινάρα από τον Γιάννη Στανίτσα

H συνταγή της ημέρας: Σπαγγέτι αλά μαρινάρα από τον Γιάννη Στανίτσα

Newsroom eleftherostypos.gr

Μία μοναδική συνταγή με σπαγγέτι και θαλασσινά, που φέρνει το καλοκαίρι σπίτι σας.


Υλικά

200 γραμμ. γαρίδες
200 γραμμ. αχιβάδες
300 γραμμ. καλαμαράκια
100 γραμμ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
30 γραμμ. μαϊντανό
5 γραμμ. τριμμένη καυτερή πιπεριά
300 γραμμ. σουπιά φρέσκια κομμένη σε μεγάλο καρέ
Αλάτι, μαύρο πιπέρι
60 γραμμ. λευκό κρασί
500 γραμμ. σπαγγέτι

Διαδικασία

Καθαρίζετε τα μύδια και τα στρείδια και τα αφήνετε να μουλιάσουν σε κρύο νερό για μία ώρα. Κόβετε τα καλαμαράκια σε ροδέλες κι αφήνετε τα πλοκάμια ολόκληρα. Δεν αποφλοιώνετε τις γαρίδες.

Ρίχνετε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και προσθέτετε τα μύδια και τα στρείδια για να τα σοτάρετε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά περίπου. Πετάτε όσα μύδια ή στρείδια δεν έχουν ανοίξει.

Σε ένα άλλο τηγάνι ζεσταίνετε 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε το σκόρδο, το μαϊντανό και την πιπεριά σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε τα καλαμαράκια, τις σουπιές, αλάτι και πιπέρι. Αφήνετε να σοταριστούν λίγο, σβήνετε με το κρασί κι αφήνετε να βράσουν για 10 λεπτά.

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Πένες ογκρατέν με αλλαντικά

Η συνταγή της ημέρας: Γρήγορη καρμπονάρα σε 10 λεπτά

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Προσοχή: Αν έχετε πάρει αυτά τα ζυμαρικά πετάξτε τα – Ο ΕΦΕΤ τα ανακαλεί λόγω επικίνδυνης ουσίας

Tinad

Η συνταγή της ημέρας: Gnocchi πατάτας με μπέικον

H συνταγή της ημέρας: Σαλάτα ζυμαρικών με πένες και κατίκι

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Πανεύκολη μακαρονόπιτα με τυρί και πιπεριά 

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Σουβλάκια σολομού και θαλασσινών

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Καπονάτα σικελιάνικη από τον Πέτρο Συρίγο

Η συνταγή της ημέρας: Μύδια αχνιστά από τον Πέτρο Συρίγο