Ελεύθερος Τύπος
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

H συνταγή της ημέρας: Χταπόδι κρασάτο από τον Πέτρο Συρίγο

H συνταγή της ημέρας: Χταπόδι κρασάτο από τον Πέτρο Συρίγο

Newsroom eleftherostypos.gr

Ο Πέτρος Συρίγος σιγομαγειρεύει το χταπόδι με κρεμμυδάκια, κρασί, δάφνη και πελτέ. Το αποτέλεσμα… γλύκισμα!

Υλικά

1 χταπόδι 1,5 έως 2 κιλά
4-5 κρεμμύδια ξερά
5-6 σκελίδες σκόρδο
½ κιλό κόκκινο κρασί
4-5 φύλλα δάφνης
Μαύρο πιπέρι σε σπόρους
200 γραμμ. ελαιόλαδο
1,5 κουταλιά της σούπας πελτές

Διαδικασία

Καθαρίζετε, πλένετε και βράζετε το χταπόδι σε σιγανή φωτιά με ελάχιστο νερό και το ανακατεύετε συχνά. Αφού βράσει, κόβετε το κάθε πλοκάμι του σε δύο ή τρία κομμάτια. Καθαρίζετε τα σκόρδα και τα κρεμμύδια και τα πλένετε.

Ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια και τα σοτάρετε καλά σε σιγανή φωτιά με το λάδι ώσπου να ροδίσουν αρκετά. Κατόπιν προσθέτετε τα σκόρδα ολόκληρα, το κομμένο χταπόδι, το κρασί, τα δαφνόφυλλα και το πιπέρι.

Προσθέτετε τον πελτέ διαλυμένο σε λίγο νερό. Επιπλέον, ρίχνετε το μισό ζωμό στον οποίο έβρασε το χταπόδι. Σιγοβράζετε το χταπόδι σκεπασμένο μία ώρα περίπου και θα έχετε ένα νόστιμο φαγητό.

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Η πιο καλοκαιρινή μακαρονάδα με θαλασσινά

Συνταγή για το κυριακάτικο τραπέζι: Μακαρονάδα με θαλασσινά από τον Τάσο Αντωνίου

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Ψάρια και θαλασσινά: Το Α και το Ω (3) για απώλεια βάρους

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Μύδια αχνιστά με μυρωδικά

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Πατάτες γεμιστές με θαλασσινά

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

«Ψαράκια και θαλασσινά»: Στον παράδεισο των καλοκαιρινών γεύσεων

Η συνταγή της ημέρας από τον Πέτρο Συρίγο: Μαλακό χταποδάκι ξιδάτο

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Περιπέτεια για τουρίστα στην Αυστραλία: Δέχτηκε επίθεση από το πιο… θυμωμένο χταπόδι και έγινε viral [βίντεο]

Η συνταγή της ημέρας: Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι

Κατερίνα Θεοδωροπούλου