ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

H συνταγή της ημέρας: Πένες με τόνο και κάππαρη από τον Πέτρο Συρίγο

H συνταγή της ημέρας: Πένες με τόνο και κάππαρη από τον Πέτρο Συρίγο

Newsroom eleftherostypos.gr

Δροσερή και λαχταριστή συνταγή με ζυμαρικά, τόνο και κάππαρη από τον αγαπημένο σεφ.

Υλικά

300 γραμμ. πένες
1 κονσέρβα τόνο
50 γραμμ. καλαμπόκι
50 γραμμ. κάππαρη
1 πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
40 γραμμ. ελαιόλαδο
Αλάτι & πιπέρι
50 γραμμ. κρέμα γάλακτος
½ λεμόνι (χυμό και ξύσμα)

Διαδικασία

Βράζετε τις πένες για όσο χρόνο αναγράφει η συσκευασία, σουρώνετε και κρατάτε 80 γραμμ. περίπου από το νερό. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο και ρίχνετε πρώτα το κρεμμυδάκι με τις πιπεριές.

Σοτάρετε λίγο και μετά προσθέτετε το καλαμπόκι, την κάππαρη και ρίχνετε το νερό που έχετε κρατήσει. Στη συνέχεια ρίχνετε τα ζυμαρικά, τον τόνο και την κρέμα γάλακτος με τον άνηθο. Ανακατεύετε καλά και, αν χρειάζεται υγρό, προσθέτετε λίγο νερό. Δοκιμάζετε για αλάτι και πιπέρι και προσθέτετε, αν χρειαστεί.

Προτεινόμενα για εσάς

Ποιες τροφές μας προφυλάσσουν από ιούς και μικρόβια

Leonidas Kallidonis

Η συνταγή της ημέρας: Σπαγγέτι με σουτζουκάκια

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Ζυμαρικά με κρέμα παρμεζάνας και τραγανό προσούτο

Κάντο όπως οι Ιταλοί – Αδυνατίστε με μακαρονάδες και τυριά

H συνταγή της ημέρας: Λαζάνια με σπανάκι, μοτσαρέλα και ντομάτα

Η συνταγή της ημέρας: Πένες ογκρατέν με αλλαντικά

Προσοχή: Αν έχετε πάρει αυτά τα ζυμαρικά πετάξτε τα – Ο ΕΦΕΤ τα ανακαλεί λόγω επικίνδυνης ουσίας

Tinad

Η συνταγή της ημέρας: Gnocchi πατάτας με μπέικον

Η συνταγή της ημέρας: Light σάντουιτς με τόνο και αβοκάντο

Κατερίνα Θεοδωροπούλου