Ελεύθερος Τύπος
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

H συνταγή της ημέρας: Πένες με τόνο και κάππαρη από τον Πέτρο Συρίγο

H συνταγή της ημέρας: Πένες με τόνο και κάππαρη από τον Πέτρο Συρίγο

Newsroom eleftherostypos.gr

Δροσερή και λαχταριστή συνταγή με ζυμαρικά, τόνο και κάππαρη από τον αγαπημένο σεφ.

Υλικά

300 γραμμ. πένες
1 κονσέρβα τόνο
50 γραμμ. καλαμπόκι
50 γραμμ. κάππαρη
1 πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
40 γραμμ. ελαιόλαδο
Αλάτι & πιπέρι
50 γραμμ. κρέμα γάλακτος
½ λεμόνι (χυμό και ξύσμα)

Διαδικασία

Βράζετε τις πένες για όσο χρόνο αναγράφει η συσκευασία, σουρώνετε και κρατάτε 80 γραμμ. περίπου από το νερό. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο και ρίχνετε πρώτα το κρεμμυδάκι με τις πιπεριές.

Σοτάρετε λίγο και μετά προσθέτετε το καλαμπόκι, την κάππαρη και ρίχνετε το νερό που έχετε κρατήσει. Στη συνέχεια ρίχνετε τα ζυμαρικά, τον τόνο και την κρέμα γάλακτος με τον άνηθο. Ανακατεύετε καλά και, αν χρειάζεται υγρό, προσθέτετε λίγο νερό. Δοκιμάζετε για αλάτι και πιπέρι και προσθέτετε, αν χρειαστεί.

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Πανεύκολη μακαρονάδα φούρνου

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Ζυμαρικά λιγκουίνι με σολομό και μανιτάρια

admin

Η συνταγή της ημέρας: Η πιο εύκολη μακαρονάδα με pesto

admin

Η συνταγή της ημέρας: Κανελόνια με κιμά από τον Πέτρο Συρίγο

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο κοκκινιστό με μακαρόνια

Η συνταγή της ημέρας: Πανεύκολη σαλάτα ζυμαρικών των 10’

Η συνταγή της ημέρας: Μακαρονάκι με χταπόδι από τον Πέτρο Συρίγο

Η συνταγή της ημέρας: Πειραγμένη καρμπονάρα με κρέμα

Η συνταγή της ημέρας: Φουσίλι με λαχανικά, ανθότυρο και πέστο