Ελεύθερος Τύπος
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Μαλακά μουστοκούλουρα

Η συνταγή της ημέρας: Μαλακά μουστοκούλουρα

Newsroom eleftherostypos.gr

Τα πιο γευστικά μουστοκούλουρα που έχετε δοκιμάσει, υγιεινά και θρεπτικά.

Υλικά

800 γρ. αλεύρι μαλακό
250 γραμμ. ζάχαρη
15 γραμμ. αμμωνία
12 γραμμ. σόδα
12 γραμμ. κανέλα
5 γραμμ. γαρίφαλο
10 γραμμ. κακάο σκόνη (άγλυκο)
150 ml λάδι
200 ml μούστο βρασμένο
100 ml μέλι
180 ml νερό

Διαδικασία

Χτυπάτε το λάδι, το μούστο, το μέλι, τη ζάχαρη και το νερό για 5 λεπτά με τον αυγοδάρτη ή στο μίξερ μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Ανακατεύετε στο αλεύρι την αμμωνία, τη σόδα, την κανέλα, το γαρίφαλο και το κακάο.

Ρίχνετε στο αλεύρι τα υγρά. Τα ζυμώνετε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Πλάθετε τα μουστοκούλουρα και τα βάζετε σε ένα βαθύ ταψί όπου έχετε στρώσει λαδόκολλα. Από πάνω τα σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο. Τα ψήνετε για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου στο αερόθερμο.

Όταν τα βγάλετε από το φούρνο, τα αφήνετε να κρυώσουν και τα βάζετε σε πλαστικό σακουλάκι ή σε μπισκοτοδοχείο, για να διατηρηθούν μαλακά.

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Αφράτα και γευστικά βουτήματα πτι φουρ

Η συνταγή της ημέρας: Πανεύκολο γλυκό με μπισκότα και λεμόνι

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Τα πιο εύκολα μπισκότα σοκολάτας

Η συνταγή της ημέρας: Μπισκοτογλυκό ψυγείου με μπανάνα

Η συνταγή της ημέρας: Μαλακά cookies σοκολάτας

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Κουλουράκια με τυρί & βασιλικό

Η συνταγή της ημέρας: Κουλουράκια με τρία υλικά

Η συνταγή της ημέρας: Cookies με φυστικοβούτυρο

Η συνταγή της ημέρας: Γλυκό ψυγείου με μπισκότα από τον Τάσο Αντωνίου