Υλικά
Για τη ζύμη
½ φλιτζ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό σε κύβους
1½ φλιτζ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
3 κρόκοι αυγών
Για την κρέμα
2 κρόκοι αυγών
¼ φλιτζ. ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
1 φλιτζ. φρέσκο γάλα
2 κουταλιές της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
Για το γαρνίρισμα
Φρούτα της αρεσκείας σας
Διαδικασία
Ρίχνετε σε ένα μπολ το αλεύρι με το βούτυρο και τα τρίβετε με τα δάχτυλά σας μέχρι το μίγμα να γίνει ψίχουλα. Προσθέτετε τους κρόκους που έχετε χτυπήσει μαζί με τη ζάχαρη ελαφρά με ένα πιρούνι και ζυμώνετε με γρήγορες κινήσεις, μέχρι η ζύμη να αποκτήσει συνοχή. Μην τη ζυμώσετε πολύ. Πλάθετε τη ζύμη σε μια μπάλα, την τυλίγετε με μια μεμβράνη και τη βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Παίρνετε ένα φύλλο αντικολλητικό χαρτί και το στρώνετε σε έναν πάγκο εργασίας, τοποθετείτε πάνω τη ζύμη και σκεπάζετε με ένα δεύτερο φύλλο αντικολλητικό χαρτί. Με τη βοήθεια ενός πλάστη ανοίγετε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο πλάτους ½ εκατοστού.
Κοκτέιλ με λικέρ μαστίχα - Η πιο δροσιστική πρόταση για το καλοκαίρι
Βουτυρώνετε 12 φόρμες για ατομικά ταρτάκια και με ένα κουπάτ διαμέτρου μεγαλύτερης από αυτής των φορμών κόβετε τη ζύμη σε 12 δίσκους. Μεταφέρετε κάθε δίσκο στη φόρμα και πιέζοντας με τα δάχτυλά σας καλύπτετε τον πάτο και τα πλαϊνά της.
Τρυπάτε την επιφάνεια κάθε τάρτας πολύ καλά με ένα πιρούνι. Καλύπτετε τα ταρτάκια με αντικολλητικό χαρτί, τα γεμίζετε με όσπρια και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά. Στη συνέχεια, αφαιρείτε τα όσπρια και το χαρτί και ψήνετε για ακόμα 5 λεπτά. Αποσύρετε τα ταρτάκια από το φούρνο, τα ξεφορμάρετε με προσοχή και τα μεταφέρετε σε μια σχάρα να κρυώσουν τελείως.
Εν τω μεταξύ, φτιάχνετε την κρέμα. Ρίχνετε σε ένα μπολ τους κρόκους, τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ και τα χτυπάτε καλά με έναν αυγοδάρτη μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει. Ζεσταίνετε σε μια κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία το γάλα μέχρι σχεδόν το σημείο βρασμού.
Αποσύρετε από τη φωτιά και αδειάζετε σιγά σιγά το ζεστό γάλα στο μίγμα των κρόκων ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίχνετε το μίγμα στην κατσαρόλα και την τοποθετείτε σε μέτρια θερμοκρασία. Σιγοβράζετε την κρέμα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει, περίπου 5-7 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά, αδειάζετε την κρέμα σε ένα μπολ, τη σκεπάζετε με μια μεμβράνη, η οποία πρέπει να εφάπτεται στην επιφάνεια της κρέμας, και την αφήνετε να κρυώσει.
Φτιάχνετε τα ταρτάκια. Με ένα κουτάλι γεμίζετε με την κρέμα τα ταρτάκια. Αραδιάζετε στην επιφάνειά της τις φράουλες, πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη και σερβίρετε.